Općenito > Propisi
Vozačke dozvole...
Punisher:
--- Citat: zlatko99 - 02 Siječanj, 2007, 21:38:44 ---
Budinsky d.o.o., specijalizirana je tvrtka za prodaju i servis mini skutera. http://www.budinsky.hr/budinsky.htm
Na stranicama Budinsky d.o.o. piše slijedeće:
Mini skuteri predstavljaju ekonomčno, praktično, sklopivo, brzo i jednostavno vozilo za svakoga. Za mini skuter nije Vam potrebna vozačka dozvola niti registracija.
Pozdrav...
--- Kraj citata ---
Kad si već spomenuo palo mi je nešto na pamet: Što je onda s onim malim romobilima na motorski pogon - ne električni nego baš na benzin ???
Vozio se ja prije par dana autom i lijepo vidim ispred sebe nekog (doslovno) mulca, ima biće 10 godina. I lipo on tako pići posrid ceste 20-30 km/h.
E sad;
1. Jel se treba imati vozačka za to?
2. Jel se to smije voziti po cesti (ne virujem ali eto) ?
3. Jel se to smije voziti po pločniku :icon_scratch: (pošto je to vozilo na motorni pogon i možeš nekoga lako pregaziti s tim - mislim možeš i biciklom ali... znate što mislim... ?
4. Jel se treba imati kaciga ili neka zaštitna oprema na tom čudu?
Pitam sve ovo jer mi je stvarno čudno sve skupa: mulac se lipo bez ikakve zaštite vozika posred ceste, pa biciklisti izlete na cestu kad ih pukne, da ne spominjemo ove na rolama... svaka čast ima ljudi koji normalno voze ali ima ih i ovakvih divljih... i onda lipo naši dragi u plavim odorama ganjaju sve nas u autima i motorima (kažem opet ima divljaka ali ima i ljudi koji se pridržavaju pravila) ???
r.e.!:
--- Citat: mrcina - 02 Siječanj, 2007, 20:21:37 ---ako pod vozila podrazumijevamo zakonski opis onda je odgovor nijedno a ako se zekamo zaboravio si kariolu,konjsku zapregu,a i ostala dvonožna naguravala a i četverokotačne zajebante kad su u kvaru.
--- Kraj citata ---
upravo tako, ovo vozilo nije opisano u zakonu i ne spada ni u jednu skupinu cestovnih motornih vozila, niti je opisano kao moped.
mrcina:
jelda pročitaj zakon ponovo i shvatit češ.
tamo piše sva vozila na dva ili tri kotača kojima ccm ne prijelazi 50ccm i brzina 50km/h nazivaju se mopedima, ukratko.
StreetRunner:
--- Citat: mrcina - 03 Siječanj, 2007, 12:15:10 ---jelda pročitaj zakon ponovo i shvatit češ.
tamo piše sva vozila na dva ili tri kotača kojima ccm ne prijelazi 50ccm i brzina 50km/h nazivaju se mopedima, ukratko.
--- Kraj citata ---
Tako je
mrcina:
a po zakonu i njih moraš registrirati i za njih imati dozvolu za moped
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju