Općenito > Propisi

Vozačke dozvole...

<< < (7/18) > >>

r.e.!:
Čl. 231 Zakona o sigurnosti cestovnog prometa govori o redovitom i izvanrednom nadzornom liječničkom pregledu. Malo nejasno tko, što, kada i zašto kada je u pitanju redoviti nadzorni pregled.
Druga stvar, u kojem se pravilniku nalazi ograničenje od 150 ccm za prometovanje auto cestom?
Čl. 139 govori samo o min. brzini kretanja od 60 km/h! 

r.e.!:
Evo. Tražio sam odgovor od MUP-ova odjela za odnose sa javnošću. I dobio ga na pitanje u svezi obnavljanja liječničkog pregleda prilikom produljenja vozačke dozvole.
Ukoliko je liječničko uvjerenje bez ograničenja nema potrebe za obavljanjem novog liječničkog pregleda. I obratno.
Hvala MUP-ovcima

eladio:
tako je vec bolje i logicnije

filiplatinovicz:
Lijepo sam Ti napisao sto stoji u zakonu, ali mi nisi vjerovao, vec vise vjerujes mupovcima... vojnicino!  :toothy12:

r.e.!:
Ja ti volim potvrdu sa više izvora :laughing7:
Bio sam pitao o tome u svom malom gradiću relevantnu tetu, odgovorila mi je neodređeno.
Jedna gospodična sutkinja (vidio si je, pokazao sam ti je), mi je objasnila da je zakon totalno nedorečen, da se po njemu može ravnati svatko prema svom vlastitom nahođenju.
Jedna obična odluka nekog činovnika i opa! eto te ponovno na liječničkom, jer zakon nigdje izričto ne navodi da to nije potrebno.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju