Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ
Otpori centralnih federa za Piaggio 50
3alfa3:
--- Citat: Ghoul - 29 Rujan, 2009, 16:35:12 ---i ovo za serijski fakat zeza inace...do 50 -60 ima šusa i onda poslije tek iznad 90 mi skuter potegne kak spada, a ak stavim lakse rolice onda u startu prevrtava ko manijak da bi poslije bolje iso...
--- Kraj citata ---
Sad vidis u brojkama zasto se to desava. Da je on ukupno meksi nego sto je, problem bi bio i puno veci.
Njegov problem je njegova dimenzija. On ima dosta vise namotaja zice, a u polutkama je vec u startu jako sabijen pa pruza i veliki otpor.
Meni osobno odgovara sto kraci centralni feder jer sa njime imam manje variranja u okretajima kroz ubrzanje
Ghoul:
--- Citat: 3alfa3 - 29 Rujan, 2009, 16:36:28 ---Sad vidis u brojkama zasto se to desava. Da je on ukupno meksi nego sto je, problem bi bio i puno veci.
Njegov problem je njegova dimenzija. On ima dosta vise namotaja zice, a u polutkama je vec u startu jako sabijen pa pruza i veliki otpor.
Meni osobno odgovara sto kraci centralni feder jer sa njime imam manje variranja u okretajima kroz ubrzanje
--- Kraj citata ---
da, znam, to si jos napisal u jednom prije topicu...da je bolje furat meksi, al kod kojeg je manja razlika u pocetnoj i finalnoj tvrdoci...
bila bi super stvar kad bi se imalo para za cijeli sistem: malossi feder, torsion i racing polutke...
3alfa3:
--- Citat: Ghoul - 29 Rujan, 2009, 17:00:12 ---bila bi super stvar kad bi se imalo para za cijeli sistem: malossi feder, torsion i racing polutke...
--- Kraj citata ---
Ako mislis na Torque driver onda ti mogu reci da bi (barem kod mene) bilo bolje sa serijskim centralnim jer sam u toj kombinaciji imao suprotan problem - premalo okretaja na malim brzinama, a taman iznad 50 km/h. Ali nikad nisam probao serijski centralni u toj kombinaciji pa ne mogu biti 100% siguran
Iwo SR Tuono:
"To znaci da ce serijski jako djelovati na startu, ali da nece puno otvrdnuti kako ce brzina rasti. Iz tog se da zakljucit da ce sa njime okretaji lakse padati kako brzina raste."
Eto, to mene tlači sa serijskim samo nisam bio 100% dok nisam pročitao, znači polini plavi je ipak rješenje u smislu toga da kasnije kad u međuubrzanju das gas ne ostanes u niskim okretajima i da u brdu daje veći otpor i ostaješ u većim okretajima.
Alfa, svaka čast :headbang:
PanTheR_oo7:
@3alfa3
koji centralni sad koristis? i kako ti se krecu obrtaji?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju