Tehnički kutak > Tuning skutera

Pomoc oko slaganja Speedfighta

<< < (8/9) > >>

3alfa3:

--- Citat: Ensiferum - 24 Rujan, 2009, 01:34:20 ---tolko bi i moj treao vrtit zbog vitra i terena al eto neda mi se sada petljat oko toga kad ovako ide dobro i kad kit ceka stavljanje
nego da pitan dal bi onda porasla krajna jos vise jer bi se smanjili okretaje kroz ubrzanje a povecali na krajnoj
sad su mi na krajnoj okretaji niski  :toothy12:

--- Kraj citata ---

Okretaje na krajnjoj definira geometrija cilindra i spuha, a ne kubikaza.
Piaggio serijski ima tajminge skoro kao i base kitevi pa ne vidim da bi base kit vrtio puno vise. Mozda bi dobio 5 km/h.

Ensiferum:
mislio san na serijali
posto mi sad krajnu vrti na nizim okretajima
minimalno 500 nize al pri jos visim brzinama zna vrtit i do 800 okretaja nize nego prie
pa kad bi stavio teze rolice dobio bi kroz ubrzanje npr 10 000 a pri krajnoj bi se vratilo lipih starih 10500-10800  :icon_scratch:

3alfa3:

--- Citat: Ensiferum - 24 Rujan, 2009, 01:45:21 ---mislio san na serijali
posto mi sad krajnu vrti na nizim okretajima
minimalno 500 nize al pri jos visim brzinama zna vrtit i do 800 okretaja nize nego prie
pa kad bi stavio teze rolice dobio bi kroz ubrzanje npr 10 000 a pri krajnoj bi se vratilo lipih starih 10500-10800  :icon_scratch:

--- Kraj citata ---

Mislim da nebi. To su ipak malo preveliki okretaji za serijski cilindar na krajnjoj brzini

Ensiferum:
hmm to e prie bilo, nzm pri e 90 bilo 9k okretaja sve iznad samo idu okretaji
sada s ludin multivarom malo zbrkano  :toothy10:
al mislim da ti okretaji nisu preveliki posto nisan imo tada multivar te su mi rolice jos bile i mrtvicu teske, npr 0.2 grama lakse i bilo bi super
ak mi se bude dalo mozda i stavin teze rolice koe budu imali npr 5.8 sta li vec pa javin rezultate

3alfa3:
serijski varioamat je meni preko 80 kmh po satu jako prevrtavao
to je zbog kuta kojim se rolice po njemu krecu, a ne znak da je prijenos dosao do kraja

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju