Tehnički kutak > Tuning skutera

Runner Sp 50 Problem!

(1/11) > >>

Rossi:
Kao prvo zelim da pozdravim sve ,novim sam na ovom forumu.neznam gdje vise da se obratim za pomoc ,jer isao sam kod servisera i opet mi niko nije rijesio problem svi samo kazu da je sve ok!imam ovaj problem ,imam runnera sp 50, 2007godiste , koji je kupljen prije nekih 4 mjeseca ,preso sam 3600Km ,sve je serijsko ,samo su blokade poskidane i uradjen je prvi servis ...prije je trosio oko 4l/100 kako i treba da bude ,pa je onda odjednom poceo jedno dvadesetak dana da trosi oko 5.5 l,pa se vratilo na neku normalu ta potrosnja  i sada ponovo trosi 7l/100Km sto je stvarno previse,max ide 85Km/h vrti se na nekih 8 hiljada obrtaja pri voznji  ,kad startam skoci to i na 9100 pa se vrati oko 8000... !!to nije sad ni bitno mislim brzina i obrtaji ,nego mi je samo bitna potrosnja koja nikako nije normalna !ako neko zna u cemu je problem bio bi mu i vise nego zahvalan kad bi mi pomogo!!Hvala Unaprijed : :help: :help: :help: :help: :help:

eladio:
ja cu ti samo reci da to nije u redu!

a sad , ostalo ce znati vise kolege strucnjaci  :toothy11:

Punisher:
Obrtaji su itekako važni za ubrzanje motora....
Svaki skuter ima određene okretaje gdje mašina ima najveću snagu za potezati, a sad tih tvojih 9100 pri startu su previše - prevrtava se...

Isto tako, kao što i auto cucla kad ga razvlačiš tako i skuter cucla više kad je u toliko visokim okretajima... samo nisam siguran dali baš može skoro duplo trošiti nego prije  :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:
Dobro uštelana 180-ka troši 6l pa ti sad gledaj....

Ugl ako ti se to desilo nakon servisa, ja bih se vratio nazad i ne bi ih puštao dok ne naprave sve kako treba, sve mi se čini da je to jedan od onih servisa koji vole malo zezati pa da dođeš još koji put da im malo dopuniš kasu, ali neću ništa protiv unaprijed...

Mr J:
operi filter zraka i promijeni svjecicu pa se onda javi, jer ako se ne popravi treba postelati karburator...  :icon_thumright:

aco stunter_50:
da treba poštelat karb a ako nije to onda javi pa ćemo već viditi šta je :icon_thumright: :glasses2:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju