Tehnički kutak > Tuning skutera
Start kasni
bega:
Naime kao sto sam naziv teme stavio,nikako ne mogu da napravim da mi start bude normalan,tako reci da skuter krece u istom trenutku cim gas odvrnem :)
Imao sam NRG mc3 i na njemu je bio ZX,malossi multivar,valjci 4.7 grama i ostalo serijsko,mislim na centralni feder i federi na kvacilu.
Sad sam to isto stavio na novog NRG-a i opet je isto kao i na ovom.Kupim polini set federa,stavio najtvrdje i opet tako reci isto,mogu ga "turirati" jer kad dodam gas,on krece nakon 2-3 sekunde,i sve do nekih 15 km/h kao da kvacilo proklizuje.Probao teze valjke,lakse od 4,7 gr i isto.
Samo bih zelio cim cimnem malo gas da tako reci on krece,kao sto je i serijski dosao.Malo glupo na semaforu,moram dodati fas prije nego se upali zeleno,jer treba mu dosta dok krene iako je full gas :D
Da li da probam sa tvrdjim centralnim?Prijatelj ima Polini variomat i auspuh,stavio cak 6,3 grama valjke centralni feder je plavi i federi i sve super.Samo mozda 5.5 grama valjke i skuter je odlican.Kontam da nije u pitanju taj ZX auspuh.
Sto se tice karba postelan je,64 dizna,izvadio sam onaj limic kod filtera i stavio malossi spuzvicu :P
radomir.g:
Stavi zelene federe, plavi su ti pretvrdi za ZX-a...
Mozes staviti i crne najslabiji, samo ce ti tad start biti malo losiji..
bega:
Ne razumijem kako njemu nisu pretvrdi na onom auspuhu.Sto mi jos ne ide u glavu jeste mnogi pisu da sa variomatom teze za 1 gram valjke da bi bio lijepo ustelan,ja stavim teze valjke,skuter na startu jedvo se razvrti ::) probao sam 6.3 grama,nece skuter sa mjesta do 10 km/h,stavim 5,5 grama i opet tesko,jedino dobro sa 4,7 grama one koje sam dobio uz ZX ;D
Cudna biljka bogami
cameosb:
isti problem imam i ja
radomir.g:
Pa nema start veze sa rolnicama... Za start su zaduzeni federi kvacila!
Dobro i polozaj remena itd al da ne idemo u detalje ;)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju