Tehnički kutak > Tuning skutera

Sport 70+Yasuni C16....

<< < (10/10)

radomir.g:
Alfa je za sve potpuno u pravu..  :icon_thumright:
Samo da se nadovozem za ovo moje.. Kad sam stavio 11% duzi primar, stavio sam i aj da kazem od prilike nisam racunao ali nekih 11% lakse rolnice (pre 6.7g, sad 6g)... I u pravu si za obrtaje, ali dojam je drugaciji u voznju. Pre sam trebao drzati 2/3 gasa da bi se konstantno vizio 80, sad mi treba pola gasa...

3alfa3:

--- Citat: radomir.g - 17 Rujan, 2009, 18:24:00 ---I u pravu si za obrtaje, ali dojam je drugaciji u voznju. Pre sam trebao drzati 2/3 gasa da bi se konstantno vizio 80, sad mi treba pola gasa...

--- Kraj citata ---

Jedino sto sam ja primjetio u vezi promjene okretaja je to da ukoliko koristis nelinearne polutke, trenutak kada okretaji pocnu zbog polutki padati se desava onoliko kasnije koliko je % getriba dulja. Iz toga proizlazi i razlika u ubrzanju (na bolje ili losije, ovisno kako je ukupno prijenos postelan).

Generalno pravilo ostaje i dalje za sva vozila sa variomatskim prijenosom - vozilo mora imati na ubrzavanju full gasom okretaje na kojima je najveca snaga, neovisno o duljini getribe, velicini kotaca, vrsti variomata i sl....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju