Općenito > Propisi
Buka mopeda/motocikla!!
DvdAerox:
ja sam citao medu roostovim postovima na scooternosu da je izradjivao neki spuh za neko prvenstvo u nekoj svjeverno-europskoj drzavi.... uglavnom, stavio je dupli prigusivac jer tamo razina buke na natjecanjima nije smjela prelazit 114db ili tako nesto (db vise manje)... e sad vi vidite kolko se jedan roost bez ikakvih pregrada u komori dere..
dhorvat:
--- Citat: DvdAerox - 28 Rujan, 2009, 01:12:00 ---ja sam citao medu roostovim postovima na scooternosu da je izradjivao neki spuh za neko prvenstvo u nekoj svjeverno-europskoj drzavi.... uglavnom, stavio je dupli prigusivac jer tamo razina buke na natjecanjima nije smjela prelazit 114db ili tako nesto (db vise manje)... e sad vi vidite kolko se jedan roost bez ikakvih pregrada u komori dere..
--- Kraj citata ---
ZX je 96 ako se ne varam. Ali ne garantiram nakon kaj vuna izgori :laughing9: :laughing9:
BTW alfa, taman se na onom videu ne vidi koji "setup" je imao onaj crveni NRG :laughing7:
SlowRider:
--- Citat: DvdAerox - 27 Rujan, 2009, 22:20:40 ---ja imam prijedlog za slowa, evo vec kada se bavis blokadama, napravi jednu duplu blokadu na daljinski, znaci, jedno dugme je da se postela brzina na 50km/h, drugo je dugme za ne dopustit motoru da zavrti iznad 5-6 soma rpm-a, u toj granici ni jedna reza ne radi tolko buke....
--- Kraj citata ---
najmanji problem je napraviti uredjaj za smanjivanje buke, samo se ogranice okretaji i to je to, dok me policajci budu vodili do mjesta gdje je buka okoline manje prisutna, ja stignem podesiti buku skutera na 99.9dB ako treba :laughing9:
na taj nacin sam prosao izvanredni tehnicki, kada su bili dani tehnicke ispravnosti vozila, dok sam pratio policajca igrao sam se sa prekidacem od blokade, iako je sada sklop na daljinski jer se isplati u svakom slucaju s obzirom na cijenu samo jedne kazne...
--- Citat: 3alfa3 - 28 Rujan, 2009, 01:09:17 ---http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/policija-pocela-iskljucivati-iz-motora-sve-prebucne-motore.html
--- Kraj citata ---
sudeci po ovoj snimci, na ovom motoru su mjerili buku na odredjenim okretajima, sto bi moglo znaciti da se prvo pogleda ona plocica gdje pise koliko dB treba biti na odredjenim okretajima.
benelli:
neznam cemu to kad vecina ljudi koja se vozi sa tim sportivama navece i koji imaju neki spuh gore nemaju mogu se kaldit 90% njih tablicu tako da nevjerujem da ce oni to bas tako lako sprijecit
dino gp1:
--- Citat: benelli - 28 Rujan, 2009, 11:46:12 ---neznam cemu to kad vecina ljudi koja se vozi sa tim sportivama navece i koji imaju neki spuh gore nemaju mogu se kaldit 90% njih tablicu tako da nevjerujem da ce oni to bas tako lako sprijecit
--- Kraj citata ---
Njih možda neće ali nas skuteraše će zahebavati kao i obično :angry7:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju