Tehnički kutak > Tuning skutera

Prijenosi

<< < (2/3) > >>

gokiSP:
pa ja bas i nebi rekao..vise zubi, lakse se vrti, manji otpor.. :dontknow:

3alfa3:

--- Citat: gokiSP - 06 Rujan, 2009, 22:06:48 ---pa ja bas i nebi rekao..vise zubi, lakse se vrti, manji otpor.. :dontknow:

--- Kraj citata ---

Kao i kod promjene getribe skutera - variomat kompenzira razliku. Tek kad prestane radit brzina moze biti veca ili manja ovisno da li je getriba kraca ili dulja.
I start je bolji jer krace proklizuje kuplung. Ali medjuubrzanja - ista.

Zek@n:
Samo pitam dali bi zadnji lancanik utjecao na kvacilo i vario jer mi se neda opet stelat....Isto ko na apn-u: stavite dva zuba vece naprijed i letit ce po ravnom, ja bi na Derbi stavio dva zuba manje da imam snagu za brdo....
Molim vas ako znate za te prijenose ako ih ima za kupit i ako pasu koji od drugih motora?

luna500rr:

--- Citat: Zek@n - 07 Rujan, 2009, 10:47:34 ---Samo pitam dali bi zadnji lancanik utjecao na kvacilo i vario jer mi se neda opet stelat....Isto ko na apn-u: stavite dva zuba vece naprijed i letit ce po ravnom, ja bi na Derbi stavio dva zuba manje da imam snagu za brdo....
Molim vas ako znate za te prijenose ako ih ima za kupit i ako pasu koji od drugih motora?

--- Kraj citata ---

Dobit ces samo bolji start u brjegu, max brzina uz neki jaci brjeg ce 100% biti ista...
Apn nema variomat, on vrti kao auto, manji zubcanik naprjed ili veci nazad kao manja brzina...
Skuter s variomatom vrti kroz ubrzanje na istim okretajima, skracivanjem prjenosa osjetno ces izgubit na krajnjoj...
Ako zelis da ti jac ide u brjeg, stavi lakse rolice da ti skuter kroz ubrzanje vrti na otprilike onoliko oketaja gdje je max snaga :hello:

3alfa3:
apn ima fiksne prijenose (4 ili 5 - ovisno koliko brzina ima) i njihovom promjenom ih mijenjas. Na skuteru imas i variomat koji nije fiksan nego promijenjiv prijenos i tu to ne igra. Odnosno igra samo u fiksnom prijenosu koji je na skuteru samo u 2 slucaja - na startu i na kraju kad variomat bude u max omjeru pa preko toga samo okretajima ubrzavas

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju