Tehnički kutak > Tuning skutera
piaggio multivar
gokiSP:
hmm ako sam dobro shvatio moram stavit 5mm podlosku na osovinu radilice i 1mm produljit bolcnu?
3alfa3:
--- Citat: gokiSP - 01 Rujan, 2009, 14:18:41 ---hmm ako sam dobro shvatio moram stavit 5mm podlosku na osovinu radilice i 1mm produljit bolcnu?
--- Kraj citata ---
Recimo da je 0,5mm nebitno i ne utjece na remen, ali oko 1mm - ja sam stavio.
Koliko trebas produljit bolcnu - ne znam. Ja znam da na novom remenu imam 1mm sajbicu, a do kraja vijeka remena (obicno mi dodje do 17,9-18mm) smanjujem - prvo 0,8mm, a onda 0,6mm podlosku. Time imam uvijek jednaki prijenos i ponasanje variomata
gokiSP:
oke al ako imam podlosku 6mm i kad produzim bolcnu za toliko koliko ju produzim smanjujem ovu do 6mm..ili krivo kopcam :drunken_smilie:
ovaj remen koji je sad gore ima 18mm...nista probat cu prvo 5mm podlosku i bolcnu produljit 1mm pa cu vidit kako ce se ponasat :dontknow:
3alfa3:
--- Citat: gokiSP - 01 Rujan, 2009, 14:28:40 ---kad produzim bolcnu za toliko koliko ju produzim smanjujem ovu do 6mm..ili krivo kopcam
--- Kraj citata ---
Da, jer zelis da fiksna polutka uvijek bude na svom mjestu, pa ako je udaljis sa podlaganjem varioamta (produljenje bolcne) onda ju moras vratit nazad (podloskom iza kalote)
devil_ma-yela:
--- Citat: devil_ma-yela - 01 Rujan, 2009, 14:14:21 ---sry na off-u,ali sad sam vidio temu i moram pitat... prije par dana skidao sam nešto multivar dolje, i između multivara i radilice nema nikakve podloške! znači multivar nasjeda direktno na deklo kod radilice, i vidi se kao trag da se grije,sad me zanima jel tu treba ić kakva podloška i od koliko mm? ne znam od kad te podloške nema i jel to šta može štetit?
--- Kraj citata ---
:help:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju