Tehnički kutak > Tuning skutera

Minarelli ima manje snage kad se ugrije?

<< < (6/12) > >>

SlowRider:
mozes od kineza stavit ili nabavit od TNT-a sa nekog scooter shopa.

gavranpero:
Imam Apriliu SR50 Morini karburator verzija. Iste simptome. Kad je hladan, zemlju čupa. Čim se zagrije, mašina nema snage da krene, prvih sekundu dvije. Krene, ali sporo, a iz agregata, odnosno auspuha se čuje da je zagušen. Kad počne ubrzavati, nakon sporog starta, navlači i do 90Kmh bez problema. Cilindar, klip i karike mijenjao prije 3 mjeseca, stavio sve novo. Nedavno mi je crkla vodena, ali sam je reparirao. Ne pregrijava se, sve normalno.

PchelaUbica:
Kao sto ti pise.ovdje. prvo izbusi deklo jer je to na minareliju obavezno i na serijali. Hermeticki je zatvoreno i brze se grije sve unutra. A i vise se trosi
Onda druga stvar koja je sigurno je centralna opruga cim se zagrije izgubi tu jacinu koju je nekad imala. Kada si ju zadnji put mijenjao? Promijeni to i neces imat problema vise

gavranpero:
Hvala na odgovoru. :-) Na koji mjestima da izbušim deklo ?
Oprugu nisam mijenjao, bila je na njemu kad sam ga kupio. I meni se čini da prenos "sastavi" prije nego što radilca dobije na obrtajima. To sam pokušavao kompenzovati lakšim rolnicama, ali ako stavim još lakše od 5g, dobijem previsoke obrtaje kad krećem, a krajnja mu je lošija.

dino73n:
De ti prvo probaj skinuti deklo i voziti bez njeg da vidis pomaze li to da razgranicis je li  problem zagrijavanje prenosa ili je nesto drugo u pitanju.

Sent from my Mate10pro using TapatalkPro

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju