Tehnički kutak > Tuning skutera

leo vinche ZX vs Polini4race 2

<< < (5/6) > >>

dhorvat:
Razlika između okretaja na maximalnoj snazi ZX-a i Yasuni R-a je manja od 500. Na mojim čukicama to izgleda sa ZX-om 8000, a sa Yasunijem 8300. S tim da bi na ostalim čukicama bilo 1000 okretaja više jer su moje drukčije  :toothy11:

ZX po mojim čukicama dobi šus na 7000 i drži do 8500 poslije prevrtava, dok Yasuni počne lovit već od 6500, najbolje razvrti na 7000, a drži do 9000 bez problema. I jako teške rolice kad stavim, čim dođe na 6500 skoče okretaji barem na 7500 u trenutku  :icon_thumright:

dino gp1:
Stage6 street razvija na trophyu veću snagu od zx i od rr-a, kada ovo vide svi će kupovati taj spuh za serijalu :toothy12:

Ensiferum:
lol replica na trohpyu daje malcice manje ks od yasunia na stage6 sportu  :icon_tongue:

3alfa3:
"Otkrio" sam formulu koja je vrlo precizna sto se okretaja tice koji su prikazani u tablicama.
Sve brojke treba pomnoziti sa 1,2 (znaci, povecati za 20%) i onda se dobe realni okretaji.
Tu ne govorim o kompletnoj krivulji nego samo o podatku gdje je najveca snaga.

Ocito se radi o tome da se dobiju druge vrijednosti ukoliko prijenos postane fiksan jer na testovima blokiraju variomat i onda razvrtavaju mashine.

Na primjer, Yasuni R na STAGE6PRO kitu je po Scooter Attackovom mjerenju (bez blokiranog variomata) imao najvecu snagu na 10141, a sa blokiranim variom na 8484 okretaja. RAzlika je malo vise od 19,5%.

Inace, meni yasuni R na mhr replici radi najbolje na 10300 (po satu, a on mi na tim okretajima pokazuje 100tinjak okretaja vise nego mjerenjem sa STAGE6 digitalnim obrtomjerom).

Isto tako mi je nardo davao najvise na 11300 (realnih 11150-11200), a po SA mjerenjima je to na 9407 okretaja i to na STAGE6 R cilindru. Kad se to mjerenje pomnozi sa 1,2 dobije se 11288 (opet vrlo blizu mojem stelanju u vrijeme kad sam ga imao)

dhorvat:

--- Citat: 3alfa3 - 27 Kolovoz, 2009, 11:08:16 ---"Otkrio" sam formulu...

--- Kraj citata ---

Hoćeš reći da ipak serijski obrtomjeri ne lažu?  :icon_scratch:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju