Tehnički kutak > Tuning skutera

Fergazer - kako??

(1/6) > >>

Tino22:
Veliki pozdrav svima na forumu :)
Imam jedno pitanje koje me muči,nadam se da će mi netko pomoći:
Htio bih očistiti fergazer (karburator) na svome skuteru ali neznam točno kako ga rastaviti :dontknow: Kako se skida fergazer (ukratko da mi neko objasni), na šta moram paziti itd...
Dali je netko rastavljao fergazer na skuteru Peugeot Vivacity-u??
Zamolio sam kuma da mi pomogne al se on baš ne kuži puno u skutere.
Puno hvala na pomoći :icon_thumright:

ivanm:
frgazer je s lijeve strane skutera, tamo otraga pored kotača..
imaš filter zraka, on ima jedan vijak za 10 ključ ispod na bloku, njega odvineš a filter skineš dole..
zatim odvineš i vijak od prednjeg dijela airboxa, koji ga drži isto ispod i prednji dio gurneš malo naprijed da ti ne smeta..
zatim odvineš kliještima nosač igle i klipa frgazera (na vrhu), i ostaviš da visi,
skidaš crijeva od benzina i ulja i isto pustiš sa strane..
imaš dva vijka koji drže fergazer za prirubnicu, isto ključ 10, njih skineš i ostat će ti fergazer u ruci.. čok skineš na obujmici, dva križ vijka ili na klemi ali ona je napred ispod plastika..
rastavljanje i čišćenje je isto ko na svim skuterima..
rastavi i filter zraka i operi spužvu sa šamponom 2 puta, osuši i vrati natrag..

Tino22:
Vidim da to nije neki problem napravit.Znači,kako sam ga rastavio tak ga i sastavim.Dali trebam paziti na nešto kod skidanja fergazera ili sastavljanja?

ivanm:
pazi da ne pogubiš dijelove, najbolje sve stavljaj u neku posudu, sve operi u nitrorazređivaču i ispuši kompresorom (ako ga imaš), ponovo sastavi i to je to..
gurtner je skroz jednostavan, nije to problem..

Tino22:
Aha.Znači, mogu očistiti fergazer s nitrom ili benzinom?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju