Ostalo > Svijet računala i mobitela
brzo pitanje
PROOF:
npr sad ocu stavit win 7 umjesto win xp-a i jel moram radit format ili ne?jer imam 200 gb toga kaj si ocu ostavit a nemam doma drugog kompa s 200 gb slobodnog....ajde brzee :)
ivanm:
pa normalno, formatiraš i instaliraš..
dhorvat:
--- Citat: ivanm - 20 Kolovoz, 2009, 18:19:18 ---pa normalno, formatiraš i instaliraš..
--- Kraj citata ---
Polaaaaaako. Smišljam :icon_biggrin:
EDIT:
Ako imaš kakav hard disk sa strane, instaliraj na njega windowse, priključi ovaj disk i izbriši sve kaj ima veze sa windowsom (foldere windows, program files i sistemske datoteke iz glavnog direktorija) i na kraju iščupaš taj disk i ostaviš ovaj svoj sa podacima i instaliraš normalno windowse s tim da OBAVEZNO paziš da kad te pita želiš li formatirati kao NTFS ili kao FAT32, ti označi ono zadnje: Leave partition ...no changes... (tako nešto) i to je to.
ALI ako nemaš drugi disk skini Acronis Disk Director Suite 10.0 program kojim možeš kreirati novu particiju iz slobodnog prostora postojeće particije. Naravno možeš i povećati kapacitet postojeće particije sa slobodnim prostorom neke druge particije ali to ti u ovom slučaju uopće ne treba :icon_thumright:
Taj program je stvoren da bude bootabilan i moraš ga spržiti na CD i bootat s njega :headbang:
Drugim rječima, napraviš particiju unutar slobodnog prostora na disku i instaliraš windowse na tu particiju i stvar rješena. Jedino kaj kreiranje particije dosta traje (ponekad i više od sat vremena) :dontknow:
PROOF:
--- Citat: dhorvat - 20 Kolovoz, 2009, 18:20:13 ---Polaaaaaako. Smišljam :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
:icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:
nemogu samo promjenit OS ??? sjecam se kad sam stavljo black edition da nisam trebo format radit... :icon_scratch:
dhorvat:
--- Citat: PROOF - 20 Kolovoz, 2009, 18:21:51 --- :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:
nemogu samo promjenit OS ??? sjecam se kad sam stavljo black edition da nisam trebo format radit... :icon_scratch:
--- Kraj citata ---
Neznam dal Win 7 možeš samo instalirat PREKO ovog windowsa... :dontknow: Nisam to probal :icon_scratch:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju