Društveni kutak > Susreti, putovanja, putopisi..
Vozite li zimi?
Genesis051:
Evo.. nešto vremena, nakon prethodnog posta, ja zajahao do najbližeg snijega, i imam samo jedan komentar:
Dečki, ne pokušavajte ništa na snijegom pokrivenom kolniku (bar ne na cestovnim gumama - ja trenutno na Savi MC29 Sporty)
Da ste se već i zatekli kod kakvog frenda, a snijeg zapao...ostavite se ćorava posla - ostavite ga, ako treba, dok okopni... variomat drži skut uvijek u najboljem momentu, ali to je prejako...kad na skliskom prokliže... ''''đenja !!!...
Ne bi opet, hvala na pitanju...
IZd:
--- Citat: Genesis051 - 21 Ožujak, 2007, 18:06:07 ---Evo.. nešto vremena, nakon prethodnog posta, ja zajahao do najbližeg snijega, i imam samo jedan komentar:
Dečki, ne pokušavajte ništa na snijegom pokrivenom kolniku (bar ne na cestovnim gumama - ja trenutno na Savi MC29 Sporty)
Da ste se već i zatekli kod kakvog frenda, a snijeg zapao...ostavite se ćorava posla - ostavite ga, ako treba, dok okopni... variomat drži skut uvijek u najboljem momentu, ali to je prejako...kad na skliskom prokliže... ''''đenja !!!...
Ne bi opet, hvala na pitanju...
--- Kraj citata ---
Hvala na komentaru i savjetime. Moja pretpostavka je sada dokazana!
ivanm:
treba malo vještine za snijeg, vozio sam ja po snijegu i apn-ca i zipa..
serijala ide bez problema, ali sa kitom ili spuhom imaš problema u startu, vrti se kotač na mjestu, al kad kreneš ide nekak.. :)
Genesis051:
Znam i ja za APN-a, bio na skijanju s njim !!! (došao do Platka, posudio gore skije i pancerice, i nazad pomalo... po potrebi ti je "pri nozi" i nogar....pa možeš strugati po "podlozi" za sigurno usporiti... ALI !!!
To je:
1. veliki kotač...
2. manualni mjenjač (kojim TI kontroliraš brzinu i snagu na kotaču, a ne da ti variomat stalno šalje najveći moment, koji je odličan na "čvrstoj" podlozi, i bez kolotraga, koji zanosi na sve strane...
3. Profilirana guma "starog kova" (zamalo k'o za kros- u odnosu na cestovne skuterske), a osim one jedne Save (valjda je to Monsunka) sve ove gume, koje vidim na skuterima, su u stvari kao slick-ovi... s par utora, za odvođenje oborinske vode... Nećeš mi valjda napisat da si se s jednom MC16, ili 29 vozio "pomalo" po snijegu..."samo dok si krenuo..."
Ma daaaj... do prvog kolotraga... (još, ajde nekako, zadnju...ali ) kad zabaci prednju gumu, ne sastaviš više kontrolu nad njim prije asfalta !!!... :(
Genesis051:
E, da !!!... I još k tome, i širina gume !
Široka guma je veća površina oslonca na podlogu... što je dobro SAMO I ISKLJUČIVO ZA SUHU cestu... Po skliskom (počev od kiše, pa do snjega i/ili leda), su gume širine za Pony biciklu... Jesi li ikad vidio širinu gume relijaša za švedski reli ??? K'o od Spačeka !!! Jest da imaju čavle, ali su svejedno USKE (veći pritisak po jedinici površine...) "Lamela" (utora) k'o u priči.. a i da ne govorim, da je gazna površina (karikirano rečeno, ali) skoro pod pravim kutom u odnosu na bok gume, možeš se porezat na brid !!! a ove naše na skuterima !!! Oble dok skut ne "zalegne" u zavoj do 40-ak stupnjeva od vertikale... baš fino za kolotrag :icon_scratch: ..da te bolje odnese svaki skliski skalin od otvrdnutog (već zaleđenog)snjega... Ja sam za..
Nabavi mi Apn, a ti odi na skutu, s kojim god oćeš gumama... ja ću doć do cilja, bez da se "sastavim" sa asfaltom... to bi bila prava mitska (iz bajke) utrka kornjače i zeca... ;D :laughing7: :frajer:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju