Općenito > Oprema
Informacije o kacigama i proizvođačima
spyke#1:
--- Citat: Doomsday - 17 Kolovoz, 2009, 09:09:48 ---Nisan se još probudija, tako da niko ne zamiri, ali spyke#1, sorry, pričaš pi*darije... ::)
Fiberglas je od staklenih vlakana, preklapanjem i ljepljenjem dobijena školjka...
Kompozit može bit bilo šta sa više materijala, ali u kaciga najčešće je Kevlar-Carbon-Fiberglas...
Full karbon je glupost, ali neda mi se objašnjavat zašto je taj termin netočan...
Polikarbonat je vrsta PLASTIKE, homogen materijal, brizga se u kalupe, jeftinija proizvodnja, drugačiji mehanizam apsorpcije udara... Neda mi se dalje...
--- Kraj citata ---
fulao sam samo polikarbonat :icon_biggrin:. eto ako ti je draze ''fibreglass' je kompozit s polimernom matricom ojačan staklenim vlaknima :icon_thumright:
bez brige znam ja kaj je kompozit, ali čemu spominjati neke druge, npr. beton kao najrašireniji, kad se ova tri najčešće koriste za izradu kaciga
i ako može ukratko zašto je full-carbon(nemoj samo o tome kako se hrvatski govori ugljična, a ne karbonska vlakna))glupost? naravno ne mislim na materijal cijele kacige , samo školjke
ako je školjka napravljena od ugljičnih vlakana/tkanine i odgovarajuce smole meni je to full-carbon :icon_biggrin:
ProDriverGT(TGB):
Ja sam kupio IXS oko 1000kuna je bila i kupio sam crni vizir..navecer pogotovo po mracnijim cestama dosta se slabije vidi,moram dignut vizir da bi vozio,jel ima jos neko takvih problema?
R@kija:
--- Citat: ProDriverGT(TGB) - 19 Kolovoz, 2009, 17:42:13 ---Ja sam kupio IXS oko 1000kuna je bila i kupio sam crni vizir..navecer pogotovo po mracnijim cestama dosta se slabije vidi,moram dignut vizir da bi vozio,jel ima jos neko takvih problema?
--- Kraj citata ---
a kaj si mislil da bus sa crnim vizirom po noci videl??
Marko.S:
Meni se jako sviđaju,HJC kacige,i Airoh s4 mi je odlična... :icon_thumright:
ProDriverGT(TGB):
--- Citat: rakitje00 - 19 Kolovoz, 2009, 17:52:44 ---a kaj si mislil da bus sa crnim vizirom po noci videl??
--- Kraj citata ---
A jbg nevidi se ni 5posto
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju