Tehnički kutak > Tuning skutera
prijenos
gokiSP:
sad malo gledam i usporedujem i nesto mi nije jasno..neznam od cega su poklopci prijenosa ali razliciti su, jedan ima leziste za sekundar bez lezaja i vece je promjera a drugi ima u lezistu sekundara iglicasti lezaj i manjeg je promjera..e sad ja imam primar i sekundar i za jedan i za drugi..znaci mogu slozit prijenos ali neznam koji da stavim jer sekundari nisu isti, razlika je naravno u ovome dijelu koji ide u poklopac i razlika je u zupcima na drugom kraju tj. na kraju di ide glavcina..e sad ima jos jedna stvar..oba poklopca imaju u sebi osovinu na koju ide kvacilo i remenice..ali opet se razlikuju zupci na tim osovinama..da je po meni ja bi stavio ovaj poklopac sa iglicastim lezajem u lezistu sekundara a i u tom poklopcu je na osovini kvacila zupcavik sa ravnim zubima tako da bi onda mogao stavit malossi primar bez kemijanja.. e sad molim one koji znaju da mi pomognu jer ja neznam od cega su ti poklopci i dali pasu obadva sekundara na piaggio lc sa diskom..svi navedeni dijelovi su za piaggio masinu..
Ceki21:
ovaj sa lezajem je od starijeg modela
ovaj je od novijeg, ali mozes i tu stavit lezaj, ak oces..
gokiSP:
a razlika u zupcima na primarima i na osovini kvacila? neki su malo duzi neki malo kraci..iga to kakvu ulogu ili je zanemarivo?
ajde jel netko zna ako je seriski sekunda 46 zubaca a malosi 39..kolko je to u postotcima?
gokiSP:
malo sam gore u tekstu pomjeso primar i sekundar.. :icon_biggrin: najte zamjerit
3alfa3:
Ako je serijski primar 13/46, onda je Malossi 14/39 21% produljenje
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju