Tehnički kutak > Tuning skutera
gljiva
neer:
ajd kad vec svi pljuj po toj gljivi ona ima nedostatke pa me zanimaju PREDNOSTI
volio bih znati sto vise o njoj iako znam da je nepotrebna ali ipak je nebi stavili u prodaju ako nista ne valja
citao sam o njoj ali nisam bas neki znalac o engleskom pa sve to za mene kodirano :icon_biggrin:
Sugar:
minusi:
1.veca potrosnja
2.vise brige oko ciscenja
3.mogucnost ulaska vode u cilindar(zaribavanje)
4.kada je hladnije,treba jos veca dizna
5.smanjenje trajnosti cilindra
plusevi:
1.bolji odaziv na gas
2.dublji zvuk
to je u slucaju seriskog motora(bez kita),ako imas kit,moras stavit gljivu ili preradit stari airbox i uzet red sponge
neer:
stavi sam malosijev alu kit 75 ccm imam stari airbox nisam nista dirao u njemu sve ostalo netaknuto citao sam o air boxu ali nerazumijem koju lulicu treba skinut odrezat ...strah me dirat da nest ne zariba ...
namjeravao sam stavit gljivu i zavuci je negdje pod plastiku gdje je suse i ima zraka..nebrine me tak izgleda ..nije mi vazno dal ce ona virit vani ..dal bi to bilo pametno
Sugar:
ako imas kit,treba ti i vec fergazer i gljiva i auspuh otvoreniji bi dobro doso
jer ako ti na motor stavis samo kit i nista drugo ne diras,klip ce se jednostavno otopit, benzin je glavno sredstvo hladjenja cilindra i klipa
Mr J:
airbox se moze lijepo preraditi da daje performanse gljive a skuter bude tisi...
Inace bih ja stavio kao najvecu prednost gljive njenu montazu i gabarite... dakle zamjenjuje fixni i veliki airbox, dakle bolja je s estetskog gledista... :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju