Tehnički kutak > Tuning skutera
ulje za gitribu
nostra:
upravo sam kupio MOTUL 80W90 API GL-4...idem stavit dužu getribu pa mjenjam...nadam se da je dobro ulje...
SlowRider:
--- Citat: dino_sk - 29 Srpanj, 2009, 14:02:53 ---ma hipenol naspes i nemas brige :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
koristim hipernol vec godinama, ali kopka me to propisano ulje, ipak radi manji otpor zupcanicima :icon_biggrin:
dhorvat:
--- Citat: ivanm - 29 Srpanj, 2009, 13:07:20 ---neki skuteri imaju ravne zupce na serijskim getribama, tako npr pežo ima serijski ravan primar, ali ja sam ipak stavio 75W, selenijina polusintetika jako je rijetka stavio sam ju i u punto...
--- Kraj citata ---
Kako Slow kaže, i u najnovijem service manualu od Yamaha (minarelli) mašina stoji da u getribu ide 10w30 :dontknow:
Sekundar ima ravne zupce serijski ali primar ne. Da li to znači da bi bilo pametnije da ja sipam to 10w30 ulje budući da sad imam i primar i sekundar sa ravnim zupcima? :icon_scratch:
I dal se to ulje mora češće mijenjati nego ovo 75w90? :icon_scratch:
SlowRider:
--- Citat: SlowRider - 29 Srpanj, 2009, 13:11:28 ---Minarelli ima sve zupcanike sa kosim zupcima.
--- Kraj citata ---
--- Citat: dhorvat - 29 Srpanj, 2009, 14:55:52 ---Sekundar ima ravne zupce serijski ali primar ne.
--- Kraj citata ---
Ispravak mog netocnog navoda, ipak sekundar ima ravne zupce.
E sad, posto malossi primar ima ravne zupce, onda su svi u getribi ravni.
ivanm:
ako su svi zupci ravni, onda 40W ulje..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju