Tehnički kutak > Tuning skutera

ulje za gitribu

<< < (5/7) > >>

nostra:
upravo sam kupio MOTUL 80W90 API GL-4...idem stavit dužu getribu pa mjenjam...nadam se da je dobro ulje...

SlowRider:

--- Citat: dino_sk - 29 Srpanj, 2009, 14:02:53 ---ma hipenol naspes i nemas brige  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

koristim hipernol vec godinama, ali kopka me to propisano ulje, ipak radi manji otpor zupcanicima  :icon_biggrin:

dhorvat:

--- Citat: ivanm - 29 Srpanj, 2009, 13:07:20 ---neki skuteri imaju ravne zupce na serijskim getribama, tako npr pežo ima serijski ravan primar, ali ja sam ipak stavio 75W, selenijina polusintetika jako je rijetka stavio sam ju i u punto...

--- Kraj citata ---

Kako Slow kaže, i u najnovijem service manualu od Yamaha (minarelli) mašina stoji da u getribu ide 10w30  :dontknow:

Sekundar ima ravne zupce serijski ali primar ne. Da li to znači da bi bilo pametnije da ja sipam to 10w30 ulje budući da sad imam i primar i sekundar sa ravnim zupcima?  :icon_scratch:

I dal se to ulje mora češće mijenjati nego ovo 75w90?  :icon_scratch:

SlowRider:

--- Citat: SlowRider - 29 Srpanj, 2009, 13:11:28 ---Minarelli ima sve zupcanike sa kosim zupcima.

--- Kraj citata ---

--- Citat: dhorvat - 29 Srpanj, 2009, 14:55:52 ---Sekundar ima ravne zupce serijski ali primar ne.

--- Kraj citata ---

Ispravak mog netocnog navoda, ipak sekundar ima ravne zupce.

E sad, posto malossi primar ima ravne zupce, onda su svi u getribi ravni.

ivanm:
ako su svi zupci ravni, onda 40W ulje..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju