Tehnički kutak > Tuning skutera
ulje za gitribu
Iwo SR Tuono:
svakih 15ak tisuća, kad stane onda je prekasno već, mene sad to čeka tek na 22 000 ću izmjeniti to ulje,prije mene ga nitko nije mjenjao tako da se nadam da je sve ok nutra, a ulje mislim da je i od auta ok, vidjet ću gradaciju u manualu
b_l_a_c_k:
ovo ulje je potrebno mjenjat ali ne sasvim cesto..ja sam npr kupio Castrol SAE 80W EP koje kosta oko 70kn (u bih) litar..
ovo sto pisete da ga mjenjate na svakih 20t km po meni nije bas najbolje..ja ga mjenjam na otprilike 5t km a neki mjenjaju i na 10t km sto je po meni uredu..
dakle u getribi su najosjetljiviji lezajevi i moraju imati dobro podmazivanje, dok zupcanici mogu neko vrijeme raditi cak i BEZ ULJA ali to za posljedicu ima ostecenje boka zuba i sl.. ali opet mogu vrsiti svoju funkciju ali se buka tj sum povecava pri radu..
pa sad izracunajte kolika je steta kad nestane ulja u getribi u odnosu na ovih 70-tak kn..
ivanm:
nemojte stavljat light gear ulje 40W u hipoidne getribe skutera, to je za getribe manualnih mjenjača na motorima..
u skuter ide hipoidno ulje, osim ako nemaš getribu sa ravnim zubima, onda ide 30-40W..
SlowRider:
--- Citat: ivanm - 29 Srpanj, 2009, 12:58:03 ---nemojte stavljat light gear ulje 40W u hipoidne getribe skutera, to je za getribe manualnih mjenjača na motorima..
u skuter ide hipoidno ulje, osim ako nemaš getribu sa ravnim zubima, onda ide 30-40W..
--- Kraj citata ---
najradje bih otisao u yamaha shop i kupio orginalno ulje za getribu, jer svugdje pise da ide "10W30 tipo SE". ??? :dontknow:
ivanm:
neki skuteri imaju ravne zupce na serijskim getribama, tako npr pežo ima serijski ravan primar, ali ja sam ipak stavio 75W, selenijina polusintetika jako je rijetka stavio sam ju i u punto...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju