Općenito > Propisi
kazna za kacigu
Bidalot_C30:
bolje mucati i nosit kacigu inace ce jos vise dignuti kazne, iako vjerojatno oce,pa onda sad ici jos prosvjede radit to ce ih samo dodatno potaknuti
3alfa3:
--- Citat: bijesna glista - 26 Srpanj, 2009, 10:12:59 ---Nisam zato da se nenosi kaciga....dapače kacigu uvijek treba nositi,no koliko znam kazna za pojas je 500 kuna,a za kacigu 1000 sto nije ekvivalentno istom prekrsaju.Razmislite malo i vidjet cete da to nije zakonski ispravno niti ustavno.Trebali bi organizirati neko masovno okupljanje i napraviti jebeni prosvjed tako da se kazna za kacigu izjedači sa onom za pojas u autu......Bikeri su prosle godine zakrčili autoput,a trebali bi i mi nest tako napraviti.......Jako me to živcira.............
--- Kraj citata ---
Ne slazem se (iako ne tvrdim da sam u pravu).
Ali razmisli....
teoretski...
100 nesreca. 50 padova sa motora/skutera bez kacige i 50 sudara autima sa ne vezanim vozacem.
Kolika je steta napravljena u oba slucaja (gledaj samo na ozlijede, eventualnu smrtnost i trosak zdravstvenog osiguranja)
dino gp1:
--- Citat: 3alfa3 - 28 Srpanj, 2009, 17:55:43 ---Ne slazem se (iako ne tvrdim da sam u pravu).
Ali razmisli....
teoretski...
100 nesreca. 50 padova sa motora/skutera bez kacige i 50 sudara autima sa ne vezanim vozacem.
Kolika je steta napravljena u oba slucaja (gledaj samo na ozlijede, eventualnu smrtnost i trosak zdravstvenog osiguranja)
--- Kraj citata ---
A ja tvrdim da si u pravu :icon_biggrin: ne kažem da nije važno vezati se u automobilu ali pri prometnoj nesreći kaciga ipak igra veću ulogu u spašavanju života!
dino_sk:
--- Citat: VoRdA_NRG_MC3 - 26 Srpanj, 2009, 02:35:35 ---ma pederi samo gledaju kako bi ubrali pare.. :angry9:
--- Kraj citata ---
i ja bi ga kaznio kad nece da nosi kacigu , cak bi tu kaznu jos vise podigao na 2000kn
pa kad jednom platis pitao bi te sljedeci put oces sjest bez nje na skut
a prvenstveno radi svoje sigurnosti , znam iz iskustva moja kaciga je cak 6x glavu spasavala sto meni sto drugima :toothy3:
zoki_NRG:
--- Citat: VoRdA_NRG_MC3 - 26 Srpanj, 2009, 02:42:13 ---ma daj izmisljaju..ovaj lik otisao sa skutom do trgovine ima 500 metara i murija ga zaustavi i da mu kaznu za kacigu zbog j#benih par metara...
--- Kraj citata ---
Jel kriv?
Je, ko mu kriv sta ne nosi kacigu???
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju