Tehnički kutak > Blokade
BLOKADE (Pitanja i odgovori)
JosipMarijanovic:
--- Citat: vktr - 08 Lipanj, 2015, 20:46:16 ---evo uspio složit na SF3 sa
2.2 mikroF
212 ohm
da ide otprilike 50 po ćuki
ali s obzirom da je to na cca "samo" 7000rpm skuter jedva krene s mjesta i treba mu 100 godina da dođe do te brzine, jedino rješenje koje ja zasad vidim da na tehničkom kad ga stavi na valjak i stisne, da pratim brzinu na ekranu i aktiviram blokadu daljinski tek kad dođe do nekih 45-50
ali me brine koliko je usporedivo mojih 50kmh realne vožnje po cesti - i 50kmh koje on mjeri na valjku, i koja je tolerancija + - ?
da ne bi ja došao tamo a ovaj okrene 60kmh, jel se može odmah ponovo na valjak(da malo preštelam potenciometar pa se vratim za koju minutu) ili ima neko pravilo da ne može isti dan ili tako nešto?
--- Kraj citata ---
nije usporedivo jer ti valjci nisu simuliranje realnih uvjeta. nemaju otpor prilikom vrtnje. u cemu je problem da sporo dolazi do 50km/h? i moj tako isto..
vktr:
--- Citat: JosipMarijanovic - 08 Lipanj, 2015, 21:40:33 ---
2.2 mikroF
212 ohm
ali s obzirom da je to na cca "samo" 7000rpm skuter jedva krene s mjesta i treba mu 100 godina da dođe do te brzine, jedino rješenje koje ja zasad vidim da na tehničkom kad ga stavi na valjak i stisne, da pratim brzinu na ekranu i aktiviram blokadu daljinski tek kad dođe do nekih 45-50
ali me brine koliko je usporedivo mojih 50kmh realne vožnje po cesti - i 50kmh koje on mjeri na valjku, i koja je tolerancija + - ?
da ne bi ja došao tamo a ovaj okrene 60kmh, jel se može odmah ponovo na valjak(da malo preštelam potenciometar pa se vratim za koju minutu) ili ima neko pravilo da ne može isti dan ili tako nešto?
--- Kraj citata ---
nije usporedivo jer ti valjci nisu simuliranje realnih uvjeta. nemaju otpor prilikom vrtnje. u cemu je problem da sporo dolazi do 50km/h? i moj tako isto..
--- Kraj citata ---
jasno mi je da nije isto na valjku i na cesti, koliko je razlika u odnosu na gps brzinu da prilagodim brzinu približno kolko mogu ovako "napamet"?
problem je u tome što je blokada na granici hvatanja kuplunga valjda i jedva uhvati, čak i kad krene jako sporo diže brzinu, mislim da dok ne uhvati nekih 20ak kmh "kuri" kuplung lagano, i mislim da bi mu trebalo 20-30 sekundi do 50 ako ne i više
nešto mi je usjećanju da postoji neki pravilnik kod mjerenja brzine, da mora držat određeno vrijeme gas i da ne smije trokirat i da ne smije bit prespor, pa pretpostavljam da ima i neki minimum vremenski u kojem mora postić neku minimalnu brzinu
Derbi92:
Pozdrav, Hitno, Peugeot speedfight 2, 2003.g. elektronska blokada ide na cdi koju zicu? plavu?
Hvala
imbra12:
Pozdrav,kupio sam Peugeot Jet Force c-tech 2007. godina sa 6100km,sve serijski,samo skinuta blokada sa variomata i auspuha,još ima jednu cijev na auspuhu ali neznam za što služi.Skuter po ravnici ide 65 km/h po satu,nakon 20 min vožnje polako pada na 50 km/h,mislim da je to zbog remena,širina remena je sada 17,2mm,ali sastrane je remen jako tvrd,mislim da je spaljen pa proklizuje.Isto se dešava kad se skuter zagrije kad idem u brijeg ima okretaje ali nejde,moram ga pogurati sa nogama.Kolko bi skuter bez blokada sa serijskim auspuhom mogao ić?Što bi trebalo zamjeniti,očistiti,podmazati?Hvala na odgovorima! :)
zvonkec92:
--- Citat: vktr - 08 Lipanj, 2015, 22:13:52 ---
--- Citat: JosipMarijanovic - 08 Lipanj, 2015, 21:40:33 ---
2.2 mikroF
212 ohm
--- Kraj citata ---
--- Kraj citata ---
jasno mi je da nije isto na valjku i na cesti, koliko je razlika u odnosu na gps brzinu da prilagodim brzinu približno kolko mogu ovako "napamet"?
problem je u tome što je blokada na granici hvatanja kuplunga valjda i jedva uhvati, čak i kad krene jako sporo diže brzinu, mislim da dok ne uhvati nekih 20ak kmh "kuri" kuplung lagano, i mislim da bi mu trebalo 20-30 sekundi do 50 ako ne i više
nešto mi je usjećanju da postoji neki pravilnik kod mjerenja brzine, da mora držat određeno vrijeme gas i da ne smije trokirat i da ne smije bit prespor, pa pretpostavljam da ima i neki minimum vremenski u kojem mora postić neku minimalnu brzinu
--- Kraj citata ---
trebo bi neki strujić koj se kuži u to provalit šemu kak imaju baotiani, u deklu je pickup koji čita okretaje zvona kvačila i blokada se pali tek dok zvono postigne određeni broj okretaja tj taman tamo na 45kmh, a do tada ide najnormalnije i po meni to je najbolja blokada ikad izmišljena a ne ove bezvezne di skuter od nule do 45 ide sporije od puža..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju