Tehnički kutak > Tuning skutera
Aprilia SR 50 pitanja i prijedlozi
UneeK:
Pozdrav!
Novi sam ovdje i molim vas nemojte zamjeriti ako je ovo vec pitano. (probao sam search koristiti, ali bez zeljenih rezultata)
Dakle postao sam vlasnikom aprilia sr 50 skutera, 2007. godina, karburator. Na skuteru nije nista extra rađeno. Skinuta je blokada sa variomata i
ona cijev na spuhu odrezana i zavarena.
Imao bih par pitanja i prijedloga te molim znalce da daju svoje mišljenje.
1. Ako sam u pravu na par mjesta sam nasao da ova aprilia i gilera runner 50 imaju identicne masine (piaggio). Tocno ili ne?
2. Upustio bih se u tuning, ali minimalni za sada. Ne bih kit za sada :)
Investirao bih nekih 1500 kn pa u tom rangu i molim prijedloge.
Čitajuci ovaj vas forum došao sam do sljedećeg zaključka:
Leo vince zx ili RR (IngKart) - u čemu je uopće razlika osim u cijeni?
Rolice 4,7 - 5,1g
Red sponge filter
dizna 64
opruge kvačila koje?
centralni feder? koji?
Skut za sada ide solidnih 75 km/h. Imam 80 kg.
Hvala unaprijed na vasim odgovorima.
zac183:
Poz :hello:
1. Da mašine su iste!!!
2.Leovince tt 850kn (mala je razlika u performancima između tt - zx i rr ...a tt je jeftiniji za 300kn)
Malossi red sponge 50kn
Multivar (Malossi variomat) 550kn
To ti je to za tih 1500kn , najbolje da to tak napraviš...
Kaj se tiče rolica , dizna , federa - to če ti reč neko ko ima taj sličan setup......
I motor če ti po tvom satu ič 90-95km/h ...(naravno to nije prava brzina) :frajer:
Rossi:
rolnice stavi 4.7...bilo koji da uzmes TT,ZX,RR....opruge kvacila ...uzmes malossi sport pakiranje za serijsko kvacilo ...i stavis zute ...centralni feder ostavi serijski i to je to...eh sad ako ces uzimat malossi multivar ...onda su ti ove rolnice 4.7 prelagane...trebo bi stavit 6.1 uglavnom od 5.8g do 6.1...
UneeK:
Hvala na odgovorima i savjetima!
Ako ima tko sa sličnim setupom pls neka se javi sa dojmovima.
Koju trgovinu preporučate za to navedeno? Nisam iz ZG pa bi bilo zgodno ako trgovina šalje poštom :)
--- Citat: Rossi - 15 Srpanj, 2009, 15:33:59 ---rolnice stavi 4.7...bilo koji da uzmes TT,ZX,RR....opruge kvacila ...uzmes malossi sport pakiranje za serijsko kvacilo ...i stavis zute ...centralni feder ostavi serijski i to je to...eh sad ako ces uzimat malossi multivar ...onda su ti ove rolnice 4.7 prelagane...trebo bi stavit 6.1 uglavnom od 5.8g do 6.1...
--- Kraj citata ---
Rossi:
a ovako stavis npr zx ,federcice kvacila druge i rolnice ...motor po satu bi trebo ic nekih 90 ...realne brzine oko 80/kmh ...start ces ima onako lijep,nece bit trom...ako stavis u multivar dobit ces linearnije ubrzanje ...znaci ubrzanja od 30km/h npr do max brzine ce ti brze nabirat tj konstanto..nece ono npr stane na 50 pa dok dodje do 60 treba mu puno ..pa onda opet brzo od 60 do 70...nego konstantno ubrzanje od tih nekih 30 do max...jer do 20-30 km/h je zaduzeno kvacilo ...a sto se tice kupovine...nisam iz hr pa nebi ti znao rec..mislim znam koje radnje postoje i adrese ...ali neznam koja salje postom :S
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju