Općenito > Generalno o skuterima
oce se raspast?
vktr:
--- Citat: Darko - 16 Srpanj, 2009, 00:30:33 ---karike odlaze iz jednostavnog principa jer vuce mac zraka kod recimo zatvorenog auspuha nema skoro pa nikakve snage. Kod jacih auspuha koji su otvoreniiji tipa NARDO' i sl. karike i klip se vise unistavaju jer vjerovatno dobivaju jos vise snage i još više šuta u cilindru i jednostavno karike se moraju nekako potrositi ... dio prakse i ostalih ljudi koji su mi to rekli, a dio i moje teorije jer serijske 50etke duze voze/zive od 70ccm ;)
--- Kraj citata ---
Mac zrak??
Kod Narda i sl se više vjerojatno troše jer se vrti na 11-12 k rpm za razliku od serijale na 8-9
Šut u cilindru?
dino_sk:
--- Citat: Biker(ss) - 15 Srpanj, 2009, 14:31:36 ---karike?
ljudi moji da su karike to bile bio bi vatromet pod guzicom....
karika je oblika C samo malo zatvorenije....to da se raspadne to ide direkt u klip i kanale,,, to bi razderalo citav klip i gornju i donju glavu cilindra i motor ne bi mogao raditi jer bi gubio kompresiju.
Recimo ja sam imao "sreću" jer mi je kariku zmrvila radilica a nije se ni povinula ni nista
--- Kraj citata ---
:BangHead: :BangHead:
radomir.g:
--- Citat: Biker(ss) - 15 Srpanj, 2009, 14:31:36 ---karike?
ljudi moji da su karike to bile bio bi vatromet pod guzicom....
karika je oblika C samo malo zatvorenije....to da se raspadne to ide direkt u klip i kanale,,, to bi razderalo citav klip i gornju i donju glavu cilindra i motor ne bi mogao raditi jer bi gubio kompresiju.
Recimo ja sam imao "sreću" jer mi je kariku zmrvila radilica a nije se ni povinula ni nista
--- Kraj citata ---
:toothy12:
veka84sb:
--- Citat: vktr - 15 Srpanj, 2009, 18:14:44 ---Ali ZAAAAŠTOOO???????????
kužiš, pitam već 3. ili 4. put zašto
--- Kraj citata ---
Ovako odlaze karike ,jer ti se na ispuhu( kada nemas auspuha) povecava tempratura i karike se puno jace griju ,samim time puno brze trose (zbog vece tempreature ) Veca tempreatura se pojavljuje na samom cilindru kod ispuha jer se smijesa prilikom izgaranja i izbacivanja spaja sa svjezim zrakom (kisikom iz zraka...) Vise kisika = veca toplina!
+ auspuh sprijecava sirenje topline po cilindru ,on je usmjereno odvodi...
+ kod cvaje zbog povrata plinova vraca i dio ulja znaci podmazuje onu stranu cilindra kod ispuha...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju