Tehnički kutak > Tuning skutera

Kvacila za skutere

<< < (34/70) > >>

Infernus:
a polutka udara u zvono, jel to moze bit stetno?

dhorvat:

--- Citat: SlowRider - 15 Siječanj, 2010, 17:43:36 ---to si testirao u rukama, ali probaj na nogarama razvrtiti masinu pa pogledaj onda situaciju...

Ali ima jos jedna fora, ako stvarno udari rub pomicne polutke u rub zvona, onda ce se masina razvrtiti vise nego inace jer imas kraci prijenosni omjer. Sto znaci da pomocu okretaja dobijes nekoliko km/h.

--- Kraj citata ---

Hej! Na minarelliju je svaki kilometar na sat bitan kad ima relativno kratki ukupni prijenosni omjer i sa najboljim variomatom  :jerk:

I skraćivanjem prijenosnog omjera zapravo gubiš krajnju a ne dobivaš. Ako imaš primar ko ja (25%  :drunken_smilie:) onda ti pomaže to mi inače mašina nemože "izgurati" getribu  :headbang:

Ali koji smisao onda produživanja getribe ako ju moraš skratiti. Samo bez veze gubiš start s mjesta.  :laughing7:

Ja sam siguran da se polutke ne mogu stisnuti ko sa serijskim zvonom i osjetim gubitak krajnje. Probao sam sa serijskim variomatom, remenom i auspuhom. Prije počne nabirati okretaje. Sa serijskim zvonom na 92, sa RMS na oko 87-88 :dontknow:

dhorvat:

--- Citat: Infernus - 15 Siječanj, 2010, 18:03:42 ---a polutka udara u zvono, jel to moze bit stetno?

--- Kraj citata ---

Kako misliš udara?

Probaj rukama polako širiti polutke (jer tako se i događa inače samo što se sve skupa vrti pa te vjerojatno to zbunjuje) i kad dođe do zvona samo stane. Nema nikakvog udarca  :laughing7:

Štetna posljedica bi možda mogla biti to da se slabije hladi kuplung jer nema zraka  :laughing6:

Infernus:
dobro, krivo sam se izrazio  ::)

mislio sam da ga dotice...

A ne znam... cinilo mi se da pritisak polutke na zvono (kad ga dosegne) moze biti stetan za nesto...  :dontknow:
al dobro, ako nije, onda super  :toothy10:

R@kija:

--- Citat: endi - 01 Ožujak, 2010, 17:48:26 ---da

--- Kraj citata ---

daj odgovori na pm molim te!!!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju