Tehnički kutak > Tuning skutera
Kvacila za skutere
Infernus:
a polutka udara u zvono, jel to moze bit stetno?
dhorvat:
--- Citat: SlowRider - 15 Siječanj, 2010, 17:43:36 ---to si testirao u rukama, ali probaj na nogarama razvrtiti masinu pa pogledaj onda situaciju...
Ali ima jos jedna fora, ako stvarno udari rub pomicne polutke u rub zvona, onda ce se masina razvrtiti vise nego inace jer imas kraci prijenosni omjer. Sto znaci da pomocu okretaja dobijes nekoliko km/h.
--- Kraj citata ---
Hej! Na minarelliju je svaki kilometar na sat bitan kad ima relativno kratki ukupni prijenosni omjer i sa najboljim variomatom :jerk:
I skraćivanjem prijenosnog omjera zapravo gubiš krajnju a ne dobivaš. Ako imaš primar ko ja (25% :drunken_smilie:) onda ti pomaže to mi inače mašina nemože "izgurati" getribu :headbang:
Ali koji smisao onda produživanja getribe ako ju moraš skratiti. Samo bez veze gubiš start s mjesta. :laughing7:
Ja sam siguran da se polutke ne mogu stisnuti ko sa serijskim zvonom i osjetim gubitak krajnje. Probao sam sa serijskim variomatom, remenom i auspuhom. Prije počne nabirati okretaje. Sa serijskim zvonom na 92, sa RMS na oko 87-88 :dontknow:
dhorvat:
--- Citat: Infernus - 15 Siječanj, 2010, 18:03:42 ---a polutka udara u zvono, jel to moze bit stetno?
--- Kraj citata ---
Kako misliš udara?
Probaj rukama polako širiti polutke (jer tako se i događa inače samo što se sve skupa vrti pa te vjerojatno to zbunjuje) i kad dođe do zvona samo stane. Nema nikakvog udarca :laughing7:
Štetna posljedica bi možda mogla biti to da se slabije hladi kuplung jer nema zraka :laughing6:
Infernus:
dobro, krivo sam se izrazio ::)
mislio sam da ga dotice...
A ne znam... cinilo mi se da pritisak polutke na zvono (kad ga dosegne) moze biti stetan za nesto... :dontknow:
al dobro, ako nije, onda super :toothy10:
R@kija:
--- Citat: endi - 01 Ožujak, 2010, 17:48:26 ---da
--- Kraj citata ---
daj odgovori na pm molim te!!!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju