Tehnički kutak > Tuning skutera

Minarelli struja

<< < (4/4)

PitBull Aerox:

--- Citat: dino73n - 19 Srpanj, 2009, 10:40:28 ---Druze,razlika izmedju struja kod novog i starog minarelija je u nacinu napajanja CDI elektronike.Stari minareli u magnetu ima debele namotoje za svjetlo i punjenje akumulatora i jedan namotaj tanke zice zaliven u  plastiku za napajanje CDI-a. A novi minareli ima sve namotaje debele zice a CDI se napaja sa reglera tj. radi na 12V,Znaci da bi stavili namotaje od starog na novi trebate staviti PickUp sa njegovog namotaja sa dvije zice a crno-crvenu zicu koja vodi sa namotaja za napajanje CDI-a ne spajajte nigdje i sve bi trebalo da radi OK,samo postoji sansa da nece moci paliti bez akumulatora jer su stari namotaji malo slabiji pa je moguce da nece imati dovljno snage da proizvedu varnicu na svjecici bez prisustva akumulatora.

Mislim da bi u ovom slucaju bilo pozeljno i da se stavi i regler od starog tipa jer su namotaji i regler proracunati u paru.Mada poslije svega mislim da bi daleko najpametnije bilo popraviti te orginalne namotaje jer tu su kao sto sam vec rekao samo namotaji debele zice koje uopste nije tesko ponovo namotati ili naci gdje je prekid pa ih samo popraviti.

Pozz

--- Kraj citata ---

e vidis to bi i ja rado. ali ne kontam koji im je k**ra*, stari tip se slucajno nasao kod mene i mislio sam ga iskoristit. taj novi koji je sjeban, on radi, pali, sve normalno, ali iznad nekih 9000-9500 kad prijedje pocne pucat, nez tocko koliko okretraja jer nemam obrtomjer, otprilike govorim, znaci kad stanem u mjestu i odvrnem gas do kraja dodje do jedno 20-30km i pocne pucat, puca jedno 3-4sec i onda ide do jedno 85-90 i stoji na toj brzini i ako drzim gas i dalje do kraja sve puca, ak pustim malo prestane. i ne ide mi u glavu koji je k**ra*. a kako znam da je do njih? tako sto, kad mi je zaribao skuter, svoju sam struju posudio prijatelju i njemu se isto desavalo s njom...

dino73n:

--- Citat: PitBull Aerox - 19 Srpanj, 2009, 12:50:53 ---e vidis to bi i ja rado. ali ne kontam koji im je k**ra*, stari tip se slucajno nasao kod mene i mislio sam ga iskoristit. taj novi koji je sjeban, on radi, pali, sve normalno, ali iznad nekih 9000-9500 kad prijedje pocne pucat, nez tocko koliko okretraja jer nemam obrtomjer, otprilike govorim, znaci kad stanem u mjestu i odvrnem gas do kraja dodje do jedno 20-30km i pocne pucat, puca jedno 3-4sec i onda ide do jedno 85-90 i stoji na toj brzini i ako drzim gas i dalje do kraja sve puca, ak pustim malo prestane. i ne ide mi u glavu koji je k**ra*. a kako znam da je do njih? tako sto, kad mi je zaribao skuter, svoju sam struju posudio prijatelju i njemu se isto desavalo s njom...

--- Kraj citata ---

kao sto rekoh,novi tip struje se napaja iz reglera odnosno akumulatora tako da ovaj problem 100% nije vezan za namotaje,problem potrazi na relaciji CDI-pickUP-bobina.

PitBull Aerox:
onda jedino pickup jer je kod njega sve normalno radilo dok nije stavio to moje komplet paljenje. pravit cu ja uskoro mali projekt oko masine, pa cu vjerovatno i to stavit pa cemo raspravljat... hvala svejedno...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju