Tehnički kutak > Tuning skutera

maxsimalna dizna na karburator 12

<< < (2/3) > >>

mario_f15:
oce mi odgovorit tko?
nije valjda da nitko nezna!
 :toothy10:

radomir.g:
Na ser. cilindar nema potrebe stavljati diznu preko 64-65... E sad znam da ce odmah neko reci ja sam imao 80 itd zato i nisam odmah hteo odg...
Stavi red sponge, malo preradi airbox i stavi diznu 64-65 i bice ti sasvim ok, a potrosnja zanemarljivo veca...

mario_f15:

--- Citat: radomir.g - 02 Srpanj, 2009, 01:50:20 ---Na ser. cilindar nema potrebe stavljati diznu preko 64-65... E sad znam da ce odmah neko reci ja sam imao 80 itd zato i nisam odmah hteo odg...
Stavi red sponge, malo preradi airbox i stavi diznu 64-65 i bice ti sasvim ok, a potrosnja zanemarljivo veca...

--- Kraj citata ---
ok onda najvjerojatnije ostaje dizna 64
a kako da preradim airbox?
mozes malo objasnit
 :toothy9: :toothy9:

radomir.g:
Pa mislim da ne ostavljas serijski otvor na airboxu posto je on predvidjen da propusti toliko vazduha koliko je dovoljno za ser. diznu...
Ako stavljas vecu diznu treba mu dati i vise vazduha pa se ta rupa prosiri na optimalnu velicinu da smesa bude ok na full gasu... na medjugasu ti sluzi igla sa kojom i to podesis da ti na svim otvorima bude idealna smesa... Ako imas ser. dellorto 17.5 karb, u kome je igla A22, za diznu 65 je ok velicina otvora oko 14-15mm tako nesto ni ne secam se vise :)

mario_f15:

--- Citat: radomir.g - 02 Srpanj, 2009, 02:06:07 ---Pa mislim da ne ostavljas serijski otvor na airboxu posto je on predvidjen da propusti toliko vazduha koliko je dovoljno za ser. diznu...
Ako stavljas vecu diznu treba mu dati i vise vazduha pa se ta rupa prosiri na optimalnu velicinu da smesa bude ok na full gasu... na medjugasu ti sluzi igla sa kojom i to podesis da ti na svim otvorima bude idealna smesa... Ako imas ser. dellorto 17.5 karb, u kome je igla A22, za diznu 65 je ok velicina otvora oko 14-15mm tako nesto ni ne secam se vise :)

--- Kraj citata ---
kod mene je karburator 12  gurtner

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju