Tehnički kutak > Tuning skutera

Slijepo crijevo na auspuhu, blokada ili ne?

<< < (9/13) > >>

kimmi2:

--- Citat: paux - 14 Kolovoz, 2009, 12:49:07 ---ja na luni imam crijevo što vodi iz auspuha u filter zraka. vjerojatno zbog eko normi, ispušni plinovi odlaze u taj filter i ponovo kroz karb u transmisiju. dali bi bilo kakve štete kad bi začepio rupu na grani odakle kreće to crijevo, jer mi se filter brzo uprlja od tih ispušnih plinova..?

--- Kraj citata ---

ispusni plinovi ne odlaze u karburator..pa nije to turbina !!!  zato i postoji nepovratni ventil koji dopusta da svjezi zrak dolazi iz airbox u lonac te tako omogući dodatno sagorjevanje plinova koji nisu uspjeli sagorjeti..da toga nema zastopao bi se katalizator u loncu tj. (saće) i zato bi se motor pregrijavao...

paux:
ja sam još prošle godine začepio tu cijev( na mjestu gdje se spaja crijevo sa granom auspuha) i ajd danas idem vidjeti kako ide ako odčepim. skut je jedva navukao 58km/h a inače ide 65 i sporije je ubrzavao.dakle bolje ide ako je začepljeno. rad u leru je ostao isti. ti kažeš da ispušni plinovi ne idu u airbox, a zbog čega je onda to crijevo bilo ugrijano?od zraka ne sigurno :nono:. dok je to bilo začepljeno crijevo se nikad nije zagrijalo..

ivanm:
pa grije se od cijevi, auspuh se grije vrlo brzo i jako, od njega sve cijevi i crijeva okolo, ali ispušni plinovi ne idu nikuda osim van..

paux:
zašto mi ide bolje kad je to začepljeno nego kad nije? napominjem da u leru radi jednako..  :dontknow:

ivanm:
a onda ostavi kako ti bolje ide :-)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju