Tehnički kutak > Tuning skutera
Zamjena remena i rolica
Tino22:
Remen je marke Dayco.. nema nigdje označeno kak ga stavit.Nema nikakve oznake ili strelice a ona crta od konca je ista na obadvije strane..pretpostavljam da je to sve isto samo oni zubci moraju biti prema dolje..
Pupo:
--- Citat: Scoot_Fan - 28 Lipanj, 2009, 12:10:31 ---pa remen stavis kao na ovoj slici, da ovi "zubci" budu prema dolje, s tim da treba pripazit, na nekim remenima moras tocno stavit u kojem se smjeru okrece, samo prati crtu na remenu.
--- Kraj citata ---
Care svaka ti dala, vjerojatno je mislio u koju stranu da se remen vrti a ne na koju je okrenut! Jer i kad kupiš remen, moraš imati dosta mašte da ga oizokreneš na leđa!
Inače ako remen nema označenu stranu, vjerojatno je svejedno na koju stranu ga okreneš da se vrti iako je jurca ili netko pričao da se po koncima može vidjeti kako da se okrene no to nije krucijalno za funkcioniranje!
radomir.g:
--- Citat: andy - 28 Lipanj, 2009, 12:07:59 ---Ček a kaj ti voziš ??? :drunken_smilie:
--- Kraj citata ---
Hahahahaha bas tako... Kakvo je ovo cudo?! :)
Evo kako blokiras variomat, ovo pisem vec 50-ti put.. Zaglavis vilasti kljuc 10-11 u zubce ventilatora i pregrade na bloku i maticu odvrnes gedorom... Kad zavrces maticu kljuc isto tako zaglavis samo gore...
Kad stavljas remen zadnje polutke moras malo stisnuti rukom da remen malo upadne, odprilike pola cm kao na slici, jer ga inace neces moci prevuci preko bolcne variomata..
Scoot_Fan:
--- Citat: Area51 - 28 Lipanj, 2009, 13:29:18 ---Care svaka ti dala, vjerojatno je mislio u koju stranu da se remen vrti a ne na koju je okrenut! Jer i kad kupiš remen, moraš imati dosta mašte da ga oizokreneš na leđa!
Inače ako remen nema označenu stranu, vjerojatno je svejedno na koju stranu ga okreneš da se vrti iako je jurca ili netko pričao da se po koncima može vidjeti kako da se okrene no to nije krucijalno za funkcioniranje!
--- Kraj citata ---
-Cuo sam svakakvih pitanja i odogovora na pitanja, sta bi ja trebao biti vidovit da znam sto on tocno zeli znat, napisao sam mu sta sam mislio da mu treba :icon_thumright:
"Na koju stranu se treba okrenuti remen? Dali onaj dio gdje piše marka remena itd.. mora biti okrenut na tu stranu da se vidi kaj piše ili naopako?"
-Eto ja sam shvatio da je mislio na to s zubcima prema van,.... recenica se moze protumaciti na dva nacina zato... :hello:
Tino22:
Javljam da sam uspješno zamijenio remen i rolice ;D
A kaj se tiče one slike gore, to nije slika mog prijenosa nego sam tu sliku našao na netu..
S ozbirom da sam prvi put rastavljao to mislim da sam sve dobro napravio, samo šta se sad remen prevrtava al s vremenom će sjesti kak treba.
@ radomir.g hvala ti što si objasnio kak zaglavit ventilator..tak sam i napravio i bez problema.. također hvala i ostalima koji su pomogli.. ;D :notworthy:
Navečer ću stavit par slika :)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju