Općenito > Generalno o skuterima

Koji jeftinjak 50ccm skuter za rutu od 20km po 2-3 tjedno?

(1/5) > >>

koki007:
Pozdrav! Procito sam one linkove sa topica "Dilema oko kupnje skutera?" , ali se bas nisam nasao u odgovorima.

Uglavnom zelim kupiti neki skuter da se mogu povremeno odfurati do cure i nazad koja je udaljena 20kn. Pa prvo da napisem one najvaznije kriterije:

Prvi i najvazniji kriter je cijena! Imam bijednih 4000kn na raspolaganju za tu pustolovinu. Da, tesko ista pametno s tim al hebiga takva su vremena...

Prolaze i novi i rabljeni, razmisljam da si rabljenog kupim, nije mi vazno ako je negdje ogreban ili je bilo slomljeno nesto tipa retrovizor, a mogo bi biti jeftin zbog toga, pretpostavljam. Samo mi je onda problem sto model bas i ne mogu birati nego moram uzet ono sto nadem...

E sad muci me brzina, kao sto sam napiso, vozio bi se vecinom po ruti od 20km u komadu izmedu dva naselja, znaci vecinom na otvorenoj cesti gdje drugi voze po 80-90 tako da bi bilo dobro da ide barem preko 60-70Kmh. Znaci maksimalna brzina mi je vaznija od ubrzanja. Blokadu cu si definitivno skinuti.

Malo sam trazio po netu i vidim da ima cak za kupiti novih skutera vec i po 3.500 Kn, npr. na ovoj stranici http://mar.hr/skuteri/ - ITALSCOOTER BT49QT - 9, vjerojatno je tesko sranje, kolko para tolko muzike jel, al mozda bi bio dovoljno dobar za moje potrebe, tu mi treba vasa pomoc.

Nasao sam topic o skuteru slicna imena Baotian BT50QT9 (ne znam dal su slicni i uopce isti proizvodaci, malo me zbunjuje sto jednome pise ITALSCOOTER a drugome Baotian :/ ) -> http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=15668.15
Uglavnom u njemu pise sve i svasta, jednima se sve zivo pokvarilo dok drugima radi par godina bez problema nakon svakodnevne upotrebe. Tako da valjda kod tih jeftinjaka vise ovisi o sreci na kakvi cu naletjeti....

Pa da sumariziram:

Budzet: oko 4000Kn
Kubikaza: 50ccm - mada se to podrazumjeva s ovim budzetom :D
Moze i rabljeni i novi
V-max: barem preko 60kmh
Rutina voznje: 20km u komadu tamo i nazad po 2-3 tjedno

Sta preporucujete? Jel mi uopce imate sta za preporuciti za te pare i kriterije??

Iwo SR Tuono:
premalo love čak i za polovnjaka čini mi se iako bi njuškanjem mogao nešto iskopat, zna naletit dobrih skutera sa lakšim kvarom pa da ih se opravi...sve u svemu Baotian/Italscooter/Tinmatteo sve je to same shit, znači čajniz...sve šta si pročitao o njima je da su smeće.

Nadalje, mislim da jedino s tom lovom možeš uzet 8-9-10 godina star skuter u koji će vjerovatno trebat ulaganja tako da moj savjet ti je da si prištediš još 2000kn (znam da je teško pogotovo ako si srednja/fax) al ćeš preskočit veliku barijeru godišta i moć ćeš uzet skuter star 3-4 godine sa možda 9000-10000km najviše ;)

Nemoj žurit, ljeto je najzajebanije za kupnju, cijene su najviše a u ponudi ima svega i svačega....

gokiSP:
vidi recimo ovu ponudu: aprilia sr 50, 2003 godina, 9500km, servisna knjizica, nikad nikakav kvar, prvi lak bez ijedne crtice...cijena 6500kn...mislim da ti je pametnije jos malo ustedit i uzet takvo nesto..

VXR_deda:
rađe nek' uzme dottoreovg stalkera ...  :happy8:

DaBo:

--- Citat: VXR_deda - 15 Lipanj, 2009, 11:33:44 ---rađe nek' uzme dottoreovg stalkera ...  :happy8:

--- Kraj citata ---
potpis  :icon_thumright:
Al čuj..njuškaj po oglasnicima, po netu ,maybe iskopaš nešto.  :dontknow:. U svakom slučaju sretno :headbang:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju