Tehnički kutak > Tuning skutera
sila zena na skuter,a on krepa!!
sttipe:
bar znam da je kompresija ok..
zvons7:
Na bobini imaš 3 žice, crvenu, bijelu i zelenu. Ne moraš skidati magnet da bi provjerio da li valjaju pickup i zavojnica. Znači ove žice kod bobine-otpor između crvene i bijele ti treba biti između 90 i 140 ohma(to ti je otpor pick-upa). Nadalje za provjeru zavojnice mjeriš otpor između bijele i zelene koji mora biti između 800 i 1100 ohma. Bijela mora biti bez otpora što se tiče mase motora i rame. Eto, nadam se da sam ti pomogao.
sttipe:
hvala puno..jesi li mi pomoga,vidit cemo sutra..pomoga si u toliko sta sutra necu ic kemijat izvlakac za magnet,nego cu probat nac multimetar,i izmirit to sta si mi reka..skut mi jos nekako radi samo sta ne vuce..pa vozim onako kako bi da imam probusenu gumu i kilometar do vulkanizera..skroz pomalo.. :toothy11:
priletit cu sutra okolo kod ekipe sta radi traktore i motore da pogledam sta se moze ucinit..
da se rjesim podvojenih osjecaja..srice kad tu i tamo skut potegne ka u najboljim danima,i tuge kad vuce ka ozbiljno bolestan..usput cu rec da mi provjere otpor zica,da vidim da negdi zica nije u slabom kontaktu..to je isto moguce,jer su zice koje idu iz magneta izolirane izolirom..mozda tvornicki a mozda i ne..nije mi se dalo to razmotavat i pratit svaku zicu..mada mi je najprva sumnja na onu izoliranu zavojnicu sta inducira struju za bobinu i cdi..da ona svako malo prigori..i baci iskru na iduci namotaj,i zavari se s njim..pa malo radi.pa opet prigori,pa ne radi,pa ponovo zavari na iduci namotaj..itd..pa bobina i cdi ne uspiju napravit iskru za svaki takt..i da zato pukne iz auspuha..to bi jedino objasnilo kako radi i vuce ka lud,pa se onda gusi..a nisam dira karb ni airbox..a i iskra mi se cini redovita ali mrvu blida,anemicna,odokativnom (vrlo nepouzdanom)procjenom..vidija sam na jednoj temi nekoliko ljudi je imalo potpuno isti problem,jedan je rjesija svoje promjenom statora i pick up-a,a druga dva nisu napisala nista..mene jos zanima jel se sa statora da skidat ta izolirana zavojnica,i,ili,ostale,ili se mora kupit drugi stator?koliko dodje ta zavojnica i pick up,novi a koliko odoka polovni?to nebi smija bit trosak veci od 100-200 kn?
sttipe:
zanima me i jel normalno da auspuh(arow) ima skroz malen otpor kad na njega stavis komadic cjevi koji idealno pase u prirubnicu,i ustima puhnes kroz njega..otpor ka da se i ne osjeti..jel to normalno ili se bivsi vlasnik rjesija svega iz njega sta je "smetalo"?? :toothy9: ako bi tribalo povecat otpor,puntam ja bez problema tig-om,jednu sajbicu na sami izlaz,i skut je prigusen.. :icon_scratch:
sttipe:
pick 114 ohma,zavojnica oko 1000..sutra dolazi grupa inzenjera od 17-18 godina sa par skutera kod mene,pa ce bit primistanja djelova..oni samo to i rade u zivotu.. :laughing7:
javicu sta je bilo ako otkrijemo..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju