Tehnički kutak > Tuning skutera
Speedfight,lezajevi na radilici
3alfa3:
--- Citat: dino73n - 25 Svibanj, 2009, 22:06:40 ---Ubacivanje lagera u blokove radim lagano rukom u industrijskim fenom zagrijane blokove a onda radilicu u lezaj uvlacim sa rucno napravljenim pripremkom sa navojnom sipkom i osloncem na blok,a rastavljanje blokova radim opet rucno pravljenim radapcigerima i lagere istisnem presom.
--- Kraj citata ---
Sve u redu, ali kod vadjenja lagera je isto potrebno zagrijati blok sa kontra strane kako bi se rasirio (siri se jace od celika od kojeg je lager) i lager lakse izasao.
Ako sve to radis kod montaze/demontaze, onda bi lageri i mogli unutra/van.
Ali razmisli, ako dodje do sranja, taman da i ne bude druge stete, samo si si napravio (nepotreban) posao i gubljenje vremena riskirajuci ustedu ispod 200 kuna
speed:
ima pezo uljne kanale :icon_thumright:
dino73n:
--- Citat: 3alfa3 - 25 Svibanj, 2009, 22:50:57 ---Sve u redu, ali kod vadjenja lagera je isto potrebno zagrijati blok sa kontra strane kako bi se rasirio (siri se jace od celika od kojeg je lager) i lager lakse izasao.
Ako sve to radis kod montaze/demontaze, onda bi lageri i mogli unutra/van.
Ali razmisli, ako dodje do sranja, taman da i ne bude druge stete, samo si si napravio (nepotreban) posao i gubljenje vremena riskirajuci ustedu ispod 200 kuna
--- Kraj citata ---
OK,slomili ste me,ipak cu kupiti nove lezajeve mada su ovi sa polamidom i 8 kuglica 35 eura za par al necu da me glava boli,a ove sto imam cu vec ugraditi nekome na stariji serijski skuter.BTW odgovaraju i na piaggio masine.
dino73n:
Imam jedno pitanje al da ne otvaram sad novi topic pitacu ovdje,zna li neko da li se moze postaviti cilindar i klip od speedfighta AC na hondu X8R-X, masine su onako skoro pa iste struja 100% ista prednji variomat isti cini mi se cak da je i radilica ista. Ako je neko vec probao nek javi.
speed:
iste su masine
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju