Tehnički kutak > Blokade

Skidanje el. blokade Piaggio Zip 50 4T (Hi-Per 4)

<< < (4/5) > >>

starac:

--- Citat: SlowRider - 27 Srpanj, 2010, 19:28:02 ---
--- Citat: kristijanSR70 - 27 Srpanj, 2010, 19:19:08 ---jel se može na taj prerezani dio spojit prekidac ?

--- Kraj citata ---

Moze i imas blokadu na prekidac.

--- Kraj citata ---

Postovanje,

Zanima me koji prekidac uzeti (amperaza) te kakvu zicu provuci?

Unaprijed hvala.

heci55cro:
cak se ni nemora kupovat veca dizna... postoji jedna igla u fergazeru do koje se moze doc skidanjem velikog crnog okruglog poklopca, te dizanjem sajbice koja je nataknuta za jedan zub.

Sto se tice CDIja postoje sportski CDI koji se kupe u ducanu za nekih 100-200kn.

Navodno je na piaggiu auspuh grana jedna vrsta blokade jer je sama grana pre uska za 4v, te bi bilo pozeljno kupit siru granu ( izvor ovoga je mehanicar iz piaggio servisa ).

Nadalje bilo bi dobro nabavit racing bobinu koja daje 30kV i samim tim se bolje pali smjesa i ta bobina je cirka 120kn..

:glasses9:

Matjaž Lavrič:
Ja sam Matjaž iz Ljubljane nov član na vašem forumu.Pozdrav svima na forumu i ovoj tematici. Najviše sam radio na 2T mopedima i skuterima i sa blokairanim CDI ( Piaggio ) nemam iskustva. Sve sam napravio,kako piše na vašem forumu. Pažljivo sam sa Biaksom otvorio CDI i presekao mostič blokade.Zip je upalio normalno i prvo sam testirao bez prekidača.Vratim se u garažu i gasim Zip-a.Lemilicom pam pažljivo zalemio dva kabla sa prekidače i zatvorio rupu na CDI-u sa silikonom.Montiram CDI u skuter i Zip ne pali više. Vadim svečicu i vidim,da nema jake iskre (neznam kako se kaže na Hrvatskom). Palim ponovo i iz izduva se čuje kao male detonacije.Uzmem drugi CDI 45 km/h i Zip pali i radi. Znači da je CDI uzeo vrag,džavol,satan,mefisto,lucifer... Interesira me,dali se to često dogadža kada na ovaj način deblokiraš CDI 25 km/h.

--- Citat: Agil - 27 Listopad, 2008, 23:36:26 ---Kao što je u naslovu kazano – ilustrirani vodič za deblokadu CDI-a na Zip-u

Prvo: slika starog tipa CDI-a

Dakle reže se 22 mm od ruba a zatim 4 mm u dubinu kao na slikama

NOVI TIP CDI-a

isti postupak

--- Kraj citata ---

Corector:
To se desilo i meni jednom. Neobjasnjivo. Jer kod skutera je sve moguce, ako ti skuter nece upaliti, nije iskljuceno da ti nece upaliti jer nemas kapicu na ventilu prednjeg kotaca.

Posto mrzim pitanja bez odgovora, moram se prislit na razmisljanje.
Jedino sto mi pada na pamet jest, da smo imali statickog elektriciteta, pa ga prenesli na tu zicu, jer sam koristio metalni srafciger za "otkopavanje" koji nema plasticnu rucku.

Luka223:
Decki znaci trebam pomoc imam Piaggio nrg mc3 DD 2004 godiste Hi per 2 pro
Skuter je vukao 100km/h sad odjednom nece ic vise od 8000 okretaja na prazno i vuce 80 na km/satu preko gpsa 60km/h ... sta bi to moglo biti znaci provjerio sam gumicu za usis i nije puknuta ocistio sam filter zraka zamijenio svijecicu i dalje isto...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju