Općenito > Propisi
kolika je kazna ako nemas retrovizore na scooteru?
Pupo:
Ma ok, samo kažem da neprolazi ono "nisam zaposlen". Uvijek možeš prodat skuter i platit kaznu. :)
mrcina:
--- Citat: fatal1ty - 15 Lipanj, 2009, 09:11:55 ---Moj frend je bio na tehničkom u 10.tom mjesecu prošle godine,nije imao retrovizore,nema osvijetljenje tablice,nije imao žmige i prošo je...ja neznam šta vi pričate pa ja cijelo vrijeme znam da se nemora na mopedu ništa od toga imati ;) Bitno je da ti rade svijetla,da ti rade kočnice,imaš trubu,kilometar sat ispravni i naravno da ide 50km/h.Ja nemam retrovizore 4 godine već na skutu i nikad nisam kaznu za to dobio,a polagao sam s 14 godina na skuteru koji također nije imao retrovizore...tako da me inst. učio za moped da se okrećem,a ne da gledam u retrovizore i tako je i najbolje...ja ionako na te retrovizore na skuteru ama baš ništa nevidim i nesluže mi ničemu samo mi smetaju.
A to šta ste vi popušili kaznu to je vjerojatno zato jer u slučaju da ako imaš rupu za retrovizor,a nemaš njega gore onda spadaš pod onaj članak zakona 236...stavite neke vijke da to prikrijete i bok,šta vam mogu reć,jedino će na tehničkom možda skužiti jer kruži puno takvih skutova pa znaju da mora imat retrovizore.
--- Kraj citata ---
povodom tvog posta da ti je prijatelj prošao a da nije imao.
ti to kaži policajcu i ovaj na tehničkom bu dobio nogu te krivičnjak za primanje mita. tvoja glupost tj. tvog prijatelja može napraviti samo puno veče sranje jer buš i ti tj. tvoj prijatelj dobili krivičnjake kako sam gore rekao za davanje i primanje mita.
mrcina:
--- Citat: ivanm - 15 Lipanj, 2009, 09:35:06 ---za tehnički da, ali ako ih na cesti nemaš, gumene čepove, prekrit rupe i nema tog zakona koji te može kazniti...
--- Kraj citata ---
zna se što su mopedi,skuteri,motocikli.
moped je bicikl sa pomočnim motorom tj. ono što je netko napisao oldtajmeri, tomos automatik,apn, dok pod skutere ide sve što nema dodatni pogon(pedale) a ima plastični oklop i mašinu do 50ccm, ne 49,5ccm.
mrcina:
--- Citat: mario_f15 - 15 Lipanj, 2009, 14:37:49 ---ja neznam kaki su murijaci kod vas
ovom jednom frendu su napisali kaznu sto na skuteru nije imao okvir za tablicu ,vec je izbusio rupe na tablici i zavrnuio ju vijcima
a za retrovizore je sebi policija sama nametnula zakon onda,ako ste vi sigurni da ga nemora biti
bas cu pitat murjaka koji me prvi zaustavi,
pa cemo vidit sta kaze'????
ja bi isto volio da retrovizor ne mora biti
:icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:
--- Kraj citata ---
u zakonu ti piše da se tablica nesmije oštetiti pa svako neovlašteno bušenje i prepravljanje ima za posljedicu krivotvorenje službenih dokumenata što povlači za sobom krivičnu prijavu pa ti izvoli.
gokiSP:
skuter je moped i to jasno pise u papirima i kubima nema 50 nego 49 sto isto jasno pise u papirima..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju