Tehnički kutak > Tuning skutera

SVJETLA OPČENITO

(1/5) > >>

mrcina:
Pošto vidim da se teme otvaraju  i otvaraju i otvaraju govorit ču o svjetlima opčenito a vezano uz skuter familiju.

idemo ovako :

ORGINALNA svjetla :

1 : pod orginalna svjetla možemo podrazumijevati  orginalni far koji je došao sa skuterom prilikom kupovine istog u dučanu ili u oglasniku ako je naglašeno u pitanju kupca dali su na skuteru rađene kakve izmjene ili su svi dijelovi na istom orginalni.
2 : pod orginalna svjetla možemo podrazumijevati i far u kojemu se nalaze orginalne žarulje, dalje nema smisla išta govoriti.

TUNIRANA svjetla :
1 : što tu možemo ugurati - da orginalni far sa zamjenjenim žaruljama ili orginalnim žaruljama i dodatcima u istom a koji nisu ugrađeni prilikom izrade istog u tvornici.
2: e sad da pojasnimo stavke pod tuniranim farom -- zamjena žarulja u orginalnom faru - pozicija zamjenjena diodama ako pašu ili naknadno ugrađene modificiranjem fara
                                                                                                                    - zamjena glavnih žarulja ili žarulja za kratko ili dugo svjetlo(ako skuter posjeduje dugo svjetlo), e tu ima problema na koji morate paziti , svi baš doslovno SVI 50ccm, tunirani 70ccm, te neki 125ccm skuteri nemaju mogučnost pogonjenja HALOGENIH 55wata naviše te XENON žarulja a da se ne desi da im ne izgore ili žarulje ili navmotaji struje.
                                                                   -- zašto neki 125ccm pa zato što su neki jači skuteri od nekih proizvođača umjetno smanjeni tako da mogu uči u navedenu grupaciju skutera (to bi mogli biti skuteri stare izrade od 150ccm ili čak i neki 180 ccm) 
                                                                   -- dakle zaključak ove stavke je svima ispod 150ccm je neisplativa ugradnja navedenih žarulja.

ZAMJENSKA svjetla :
u ovu formaciju  ušli bi zamjenski orginalni farovi, modificirani farovi kao dodatna oprema za Nice Look Stile.

i kod ovih farova obavezno se držati stavke 2(dva) iz gornje teme o tuniranim farovima a sa ciljem zamjene žarulja.

e sad da navedemo žarulje.
H1 nema na skuterima 55w
H3 nema na skuterima 55w
H4 nema na skuterima kod orginalne ugradnje 50/60w
H7 večinom ugradnja u MAXI skutere   55w

H4 halogena žarulja od 35/35W koja se može koristiti umjesto normalne žarulje 35/35w

nadam se da više neče biti nedoumica vezano uz lamice/žarulje na skuterima.

Chupsy:
može samo maleni ispravak :icon_biggrin:

runner 50 od 2000god ima serijski za kratko svijetlo H7 55W a za dugo H3 također 55W
slično tako imaju novi runner i nrg
aprilia sr50r 2005-> ima H8 žarulju također 55W

dino_sk:
sam jedno pitanje jos ovdje  ;D
jel znaci ak sad imam na skuteru h7 55w i zasto onda nebi mogao skuter(50ccm) tjerat xenon od npr. 35W
logicki gledano ak skut ima dovoljno struje za 55w halogenke onda bi trebao imat i za 35w xenona  :dontknow:

jos xenon trosi manje struje neg obicna halogenka , jedino pri paljenju pretpostavljam bi trebao povuci vise struje nego sto 50ccm moze dat  :icon_biggrin:   jesam u pravu ??

edit : iskopo sam dokaz gdje sve pise

http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=8732.0

sad mi jedino preostaje skupit pare da kupim  :)

mrcina:

--- Citat: dino_sk - 13 Svibanj, 2009, 23:05:57 ---sam jedno pitanje jos ovdje  ;D
jel znaci ak sad imam na skuteru h7 55w i zasto onda nebi mogao skuter(50ccm) tjerat xenon od npr. 35W
logicki gledano ak skut ima dovoljno struje za 55w halogenke onda bi trebao imat i za 35w xenona  :dontknow:

jos xenon trosi manje struje neg obicna halogenka , jedino pri paljenju pretpostavljam bi trebao povuci vise struje nego sto 50ccm moze dat  :icon_biggrin:   jesam u pravu ??

edit : iskopo sam dokaz gdje sve pise

http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=8732.0

sad mi jedino preostaje skupit pare da kupim  :)

--- Kraj citata ---

jesi li siguran da imaš halogenku 55w na skuteru, ti si ju stavio ili je več bila gore kad si kupio skuter.

dino_sk:

--- Citat: mrcina - 14 Svibanj, 2009, 09:35:04 ---
jesi li siguran da imaš halogenku 55w na skuteru, ti si ju stavio ili je več bila gore kad si kupio skuter.

--- Kraj citata ---
to sam kao primjer naveo samo jer je chupsy napisao da se u neke runnere ugrađivala h7 55w
edit: ja imam h8 35w

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju