Tehnički kutak > Styling skutera
Farbanje opruga ?
marko209vx:
--- Citat: replcnt - 04 Svibanj, 2009, 19:42:31 ---ja opruge ubacio u desol, sve otpalo, onda presprejo sam nekim špric kitom u spreju koji je isto guma, ostavio 24h da se osuši i onda crvenim sprejom, evo več više od mjesec nigdje nije pukla boja ili nešto slično.
--- Kraj citata ---
a vidis ja sa desolom premazao bar 4 puta i nije htijelo dole mamicu mu...sta sam se najebao dok sa skinuo pituru... :angry9:
sven_vx:
kad smo vec kod farbanja i rastavljanja amortizera imam jedno pitanje...polirao bi amortizere "iznutra" jer se vide one kao ogrebotine od spirale kada struze...e sad me zanima kod cega moram paziti kada rastavljam amortizer...da nebi rastavio pa da mi iscuri ulje van i onda sam u kur*u...???hvala
MaLi_OdvALjivAc:
kolko se secam Mr J je farbao na svom 180SP-u bojom za radijatore i nije nis popucalo
neer:
ja cu farbat ugljenim stapićććima ili kredom
209:
Opruge se moze i nemora smirglati i brusiti . Sve ovisi da li imate alat i materijal s kojim se radi ili ne.
Ako imate odlicno, ako nemate nije problem jer ja na vxr-u nisam skidao boju. Samo sam dobro ocistio oprugu i osusio. Uzeo sam obican prajmer za plastiku cisto reda radi da se boja bolje primi i pospricao. Kada se osusilo krenuo sam sa bojom u spreju. Nako 2 ruke spreja stvar je bila gotova.
Jedini minus ovakvog nacina je to sto ona serijska siva boja ( plastifikacija ) na amortizeru zna sama od sebe vec puknuti tamo gdje se opruga dodiruje i onda kada se to izlakira tu ce prvo boja nestati ( to nakon pola godine i usljed pranja itd ) ali to je pri vrhu i tako i tako se nekuzi ali ono..to je jedini minus.
Hammerite ti je po meni malo pre gust za farbanje tog ali kako hoces. SKuplji je od spreja u ostalom. Btw za ove koji nevjeruju boja nece pucati kod sabijanja opruge i to su neistine. Bitno je staviti prajmer da ne otpadne prilikom pranja itd..
Ja sam sada svoj amortizer na sp-u ispjeskario i plasrificirao al nemam slike tu. Evo kako je bilo na vxr-u
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju