Tehnički kutak > Tuning skutera
Longjia LJ50-QT-4 -odblokirani cdi?
luna500rr:
Dobrodosao prijatelju :hello:
De nam reci sto si sve dosad radio na motoru, te kako si skratio klipnjacu, imam neke planove pa me malo zanima...
Pozdrav :hello: :hello:
generalRage1982hrv:
klipnjaca se nemoze skratiti nego nabaviti druga zajedno sa radilicom
da bi skratio hod klipa u cilindru te moras spustat glavu u ovom slucaju kratiti cilindar i glavu
na radilici ti je bitno da klipnjaca i klip budu jednake mase kao kontra uteg koji se nalazi na radilici
nije to puno posla nego je zeznuto naci odgovarajuce dijelove tj da osovine i lezajevi odgovaraju postojecim dijelovima
kad se to sve olaksava i smanjiva ti dobijas okretaje (jednak ti je slucaj kod 4t motora -kod auto)
nisam bio siguran da ce biti dobro al je upalilo (bar zasad i skracen je radni vijek motora)
to ce se kad tad razletiti
bio sam isto spomenuo da treba promijeniti plasticni zupcanik koji se nalazi na uljnoj pumpi sa aliminijskim ili u najgorem slucaju zeljeznim
(logicki prozvodjaci ga stavljaju zbog strugotine da nedodje u cilindar jer se plastika koja se polako raspada izgori u cilindru dok zeljezo i aluminij ne pa ga vjerojatno zato ovi nestavljaju al je ovo dvoje dugorocnije jer ce teze zaribati od nedostatka ulja)
luna500rr:
jesi li mjenjao karburator?
ja sam isto neke stvari eksperimentira, imao sam ideje kako nabiti pun rac okretaja ali sam odustao. Nisam htio ostati bez skuta i jos mi je pod garancijom :jerk:
Imas li jos kakvu ideju, ili zelis cuti neke moje za povecanje okretaja :icon_biggrin:
generalRage1982hrv:
--- Citat: luna500rr - 01 Svibanj, 2009, 01:33:33 ---jesi li mjenjao karburator?
ja sam isto neke stvari eksperimentira, imao sam ideje kako nabiti pun rac okretaja ali sam odustao. Nisam htio ostati bez skuta i jos mi je pod garancijom :jerk:
Imas li jos kakvu ideju, ili zelis cuti neke moje za povecanje okretaja :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
karburator je vec promjera 16.5 a i dizna je prevelika (mozda kad bi nabio manju diznu)
bilo bi odlicno kad bi mi rekao koji savjet tj misljenje
jer dvije glave su pametnije od jedne hehehhe (posto imas lunu dat cu ti serijski broj od cdi-a pa vidi dali ti odgovara za tvoju makinju (ovaj model ima totalno otkljucani okretni moment tako da ces malo morati pojacati ulju na pumpi <-savjet mog kolege mehanicara jer on ima pun k vise iskustva i odveo sam skuter kod njega danas da ga do ponediljka sredi jer se meni neda tj žena zajebava))
smmania:
cek r6 650 ccm na koju foru?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju