Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Rieju Toreo 50 4T

<< < (14/21) > >>

mmario73:
u međuvremenu mi se već odlično osušila dvokomponentna plastika, tečni metal, koju sam naneo na fiber zaptivač, i grubo biax-om, a fino ručno brusnim papirom 600 gradacije sam je doveo u ovakvo stanje.. nadam se da će biti OK...

pošto kanala za gumicu više nemam, rešio sam da između fibera i cilindra stavim zaptivač.. konkretno tomos zaptivač auspuha odgovara uz minimalne prepravke, otvor je 24, a rupe za brezone su za po 1mm uže, te sam zaptivač šlicovao na tim otvorima.. i doterao da ipak ne štrči u otvoru ništa

ovakva je prohodnost...

sledi dalja montaža prirubnice i karburatora

za ovaj dan sam gotov, naredni dan je bilo još mnogo posla

mmario73:
idemo dalje

postavio sam variomat od Piti-nog Jet-a originalni, jer su mi svi GY6 bili razbijeni... jedino sam kalotu iskoristio jer Peugeot ima kalotu sa 12 rupom, ali zato malossi slideri odgovaraju...

neki dan sam pričao sa Aleksandrom (Super 8) i pazario svoj stari multivar od njega koji je za Kymco - nadam se identičan za GY6, pa kad stigne stavljam njega.. za sada mi je bitno da može da krene malo razrada..

novi silen blokovi su legli na svoje mesto.. metoda je ista sa šrafom i štek ključevima kao i kod skidanja.... ima ranije slika

i motor je na ramu...

sipao sam polusintetiku Ipone 10W40, nekoliko puta sam proveravao letvicu, stalo je oko 0,7dl

i ovde vidimo koliko je kratka sajla za ovaj karburator..

rešio sam da skratim bužir , koji je inače upertlovan u metalnu lulicu, pa radio je mali biax... slike sve govore, skratio  sam oko 25mm bužira

evo je... u najopuštenijem stadijumu imam oko 3mm hoda na ručici, to ću pritegnuti gore kasnije... fino radi, opruga vraća ručicu, tama da šklocne kada se pusti...

evo i moje malenkosti u poslu sa tom sajlom...

mmario73:
pošto su usta karburatora 43mm, uspeo sam da namestim S6 filter, sa kolenom od 45 stepeni...

na mesto je došao i originalni auspuh..

a evo i karburatora.. dakle napajanje gorivom je na dva mesta, preko Y razdelnika koji dolazi sa njim u kompletu.. nisam 100% siguran za šta se vodi gore benzin preko nekog malenog ventila, deluje mi kao neko dodatno ubrizgavanje prema filteru... ako nije neka inovacija power jet-a na kineski način...

i usledilo je prvo paljenje  pokrenuo vakumsku slavinu ustima manuelno... da bi kasnije sve bilo ok..i pali ko mina... na snimku mi malo duva na grani, jer zaptivač nije dobro legao... pa je bilo naredni dan ostav....

mašina je odradila 2 x 20 min u mestu i od prošlog Petka se vozi lagano svaki dan... podesio sam pilotku da radi kako valja, ostalo nisam još testirao.. mašina je ugušena sa mekom centralnom i 6,7g rolnicama... u ovom stadijumu dođe do 75Kmh sa 3mm otklona ručice gasa.. Više od toga nisam ni hteo da probam ni da forsiram, vozimo ga malo ćera, malo ja.. trenutno imamo oko 60km u njemu, pa polako...

prvi utisci su da je vrlo jak, ima dosta obrtnog momenta i na nižim obrtajima, cenim da smo sada na međuubrzanju na oko 5000... Želim da upucamo jedno 200-250km razrade pre nego počnem malo ozbiljnije da se zabavaljam podešavanjem, ovo je cilindar sa hilznom dakle GUS... osećam da će ovaj prenos da pojede za doručak...

imao sam još nekih gimnastika., ispao mi je kineski ventil gume, pa sam njega morao da menjam na zadnjoj, a preti mi i prednji .. sve gumene spojke su na kinezu posle 5g popustile....

zadovoljan sam... eto javljam se kada budemo radili dalje..

mmario73:
drugari.. ja nisam mislio da će ovo biti neki monolog...

slobodno komentarišite, mene zanimaju i pozitivni i negativni komentari..

meni je prvi put da radim 4T...

hvala

Grale:
Kritika nema,barem ne s moje strane, sve je odrađeno po ps-u,ko i svi tvoji projekti :icon_thumright:
Možda jedino uštelat ventile na 0,1 i 0,15, ali kako si i sam rekao(ako se ne varam), to se lako kasnije uradi.
Btw. zašto nisi uzeo neki sporcki variomat odma?
EDIT:
Sjetih se sad, da čekaš multivar  :icon_biggrin:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju