Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Rieju Toreo 50 4T
animatrix:
svaka cast na threadu, moze se dosta toga poistovjeciti i sa baotianima i njihovim tuningom... nisam znao da se ti motori tako nisko vrte, mislio sam nekih 7K da idu... al svaka cast, ide odlicno skut
mmario73:
Problem je sledeće prirode, svi obrtaji koji su u gore navedenim tekstovima bili napisani su pogrešni i duplo su manji od stvarnih. Razlog je što kinezi i na 4T i na 2T imaju isto palenje, i impulsi sa kabela za svećicu teorijski ne odgovaraju, te su me zavarali..
Razmislio sam i odlučio da ću ovom prilikom sve prepraviti, da ne bi dolazilo do dalje zablude...
animatrix:
lol, meni je u pocetku dok sam citao bilo cudno kako na tako niskim okretajima radi, al jbg, kinez je...
mmario73:
Podesim ja obrtomer na 4T i 1cil, i navijem onaj mali kabel oko kabela za svećicu, ajd da probam dam gas kad on ode u 16000rpm-a, reko super, razvalim pun gas na nogarama on pokaže 22000rpm, mislim se sigurno, prebacim na 2cil, on ode do 11000, pošto sam već onako skeptik bio, reko nije ni to i ostavim na 4cil, i tu ode do 5500... Sad gledam kroz vožnju idu obrtaji lepo na 4000, ajd reko jednocilindrik pa je mali obrtaj, al koji je to prenos kad on sa 4000 obrtaja ode do 78kmh... Mislim ala ga je nemastio... kinez,... i stvarno po zvuku to je otrpilike to oko 4000rpm, čujem ga ja kako prede... Međutim šta je se dešava... Poznavati 4T motor, svaki drugi krug pukne jednu varnicu, jer u jednom taktu upali usisanu smešu goriva, a u drugom gurne izduvne gasove napolje kada je ventil za izduv i otvoren.,.. Kinezi su pojednostavili matematiku... njima palenje jednostavno svaki put baci varnicu, a to što se svaka druga ne upotrebljava to nije važno... Koristi se isto palenje za 2T i za 4T...
Ipak je 8000 najbolji obrtaj ovome motoru, samo što uvce pogreši jer frekvencija titraja motora jeste oko 4000Hz, ali se radilica okrene 2 kruga.. a to što je pokazivao 16000 pa to je jer baca varnicu svaki put... Evo pužuteo sam ko onaj što ga je napravio..haha hvala Bob-u sa 4T foruma koji je provalio kvaku... a ovaj deli obrtaje ukoliko je više cilindara jer se predpostavlja da ne motaš oko kabela jedne svećice već oko bobine koja daje sve varnice pa ide preko razvodne grane...
hac:
kitajci......šta če radit 2 vrste cdi kad radi i ovak,to što svječka svaki 2 put puca na prazno nema veze.......to je bilo normalno rješenje negdje do 70 tih godina u europi a ameri dan danas koriste taj sistem na HD
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju