Tehnički kutak > Garaža

Peugeot Vivacity 2

(1/5) > >>

Mr_Cholla:
Moj prvi skuter, 03-04-2009. preuzeo saobraćajnu i tablicu.
49,1 ccm, 3,5KW, kupljen nov 2007. godine, proizvodnja 2005. godina.
Prešao 1100 KM kada sam ga kupio. Skinuo blokadu na variomatu (lim pričvrčšćen sa 3 šarafa), tako išao po ravnom 75, na jednom malo većem ravnom pravcu sam uspio nabiti 77. Poslije odrezao slijepo crijevo, ima bolje ubrzanje, top speed nisam testirao za sada. Ewo jedna slika (valjda ne kvarim sliku xD), to je za sad što imam, pa ću poslije ubacivati po malo.
Kaciga svježe kupljena http://www.lampa.it/eng/Prodotti_scheda.asp?P=91119

I jedno pitanje u vezi blokada, airbox i CDI, kako, šta, gdje, koliko, na koji način?

marko1990:
ljepa viva,boja mi se sviđa  :headbang:

kaj se tice blokada,cdi ti je isto blokiran ali ti se ne islati mjenjat ga ako neces puknut neki kit gore,jer sa samim cdi-em neces ama bas nis dobit.A kaj se tice airboxa,samo stavi red sponge(malossi polupropusna spuzva)filter i vecu diznu(oko 64) i to je to....  :icon_thumright: :icon_thumright:

Mr_Cholla:

--- Citat: marko1990 - 17 Travanj, 2009, 12:56:23 ---ljepa viva,boja mi se sviđa  :headbang:

kaj se tice blokada,cdi ti je isto blokiran ali ti se ne islati mjenjat ga ako neces puknut neki kit gore,jer sa samim cdi-em neces ama bas nis dobit.A kaj se tice airboxa,samo stavi red sponge(malossi polupropusna spuzva)filter i vecu diznu(oko 64) i to je to....  :icon_thumright: :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

Ewo ovdje imaju dizne
http://www.adrenalin-pedstop.co.uk/PI-VIVACITY_50_CARBS__REEDS-2444.aspx
Samo ne znam da li mi ide od 5mm ili 6mm. Ima eto i Malossi Red sponge, znaš li kakva je tačno razlika između Red sponge i običnog filtera?

Evo ulaza, ovu gumu sa ulaza lako skinem, ostane taj bijeli plastični dio sa dvije rupe, tu ulazi zrak, igra li to kakvu ulogu?

marko1990:
ako ti je serija skut onda ima gurtnera 12mm,za njega ti odgovara m6 samo ju moras malo preradit da stane u karb,a razlika u filteru ti je kaj red sponge je polupropusna spuzva i skut dobiva pumo više zraka,znaci kad stavis red sponge i diznu  64 skut ce ti dobit na krajnjoj i bolje ce primat gas.....probaj neces pogrijesit! :headbang: :icon_thumright:

marko1990:
taj cijeli nastavak kaj ide na airbox to skini!!!znaci ne samo gumu nego cijeli nastavak koji vodi do kutije  tj,airboxa di je filter ! :headbang:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju