Tehnički kutak > Tuning skutera

Prepravka rucke od kocnice diska ??

<< < (2/4) > >>

gozz:
NE može se napraviti, barem ne tako jednostavno, jer:

Ručica namjenjena sajli VUČE sajlu, dok ručica namjenjena hidraulici GURA hidro klip....

Ko je shvatio, shvatio je...

gokiSP:
ali rucica za disk gura hidrauliku nutarnjom stranom a prednjom tj. vanjskom vuce a to i treba za sajlu...

luna500rr:
moze se napraviti ali nebi vukla dovoljno dugo, max 3-5mm bi vukla sajlu, mislim da to nije dosta  :dontknow:

RimSo:

--- Citat: gokiSP - 15 Travanj, 2009, 15:20:41 ---ali rucica za disk gura hidrauliku nutarnjom stranom a prednjom tj. vanjskom vuce a to i treba za sajlu...

--- Kraj citata ---

To sam ja i gledao..unutarnjom je tačno da gura a vanjskom vuče baš kao i doboš..e sad kontam da na njoj probušim rupicu u da probam stavit sajlu i nekako stegut..pa probat vući..ako bude vukla do 5mm moglo bi se naštelat da funkcioniše..

luna500rr:
lagano je za napravit. Probusis rupu na ruckici za zakacit sajlu i ispilas ili probusis kanalic za sajlu. Na stojecem djelu rucke, gdje dolazi sajla samo probusis malim svrldlom rupicu za sjajlu, a s druge strane zalemis malu maticu, samo da ti bržola, košuljica, sajle sjeda u nju. Ako ti je to privremeno rjesenje, nije li ti zgodnije skinuti ruckicu s nekog bicikla, jer steta je unistiti ispravnu ruckicu  :dontknow:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju