Tehnički kutak > Tuning skutera

boja svijecice-jel u redu??

<< < (7/7)

Drnda:
zanima me: da li bi elektroda i porculan trebali biti iste boje.. jer vidim na slikama elektroda je smedja, a porculan skoro bijele boje i pise smjesa je odlicna pa me zanima kako to postici, daljnjim stelanjem karba ili drugom toplinskom vrijednosti... u mene je NGK br8hs, stavio je prije 200 km..

3alfa3:
Na elektrodi (centralnoj) se gleda samo gdje se nalazi bijeli prsten jer njegov polozaj upucuje na ispravan ili neispravan kut paljenja.
Porculan se gleda za smjesu i to samo ako je svjecica pravilne toplinske vrijednosti.

Zapravo, svjecica bi se morala staviti nova, izvoziti  na odredjenom otvoru gasa i onda prepiliti pa gledati gdje je smedji prsten na samom dnu porculana jer ga je tesko vidjeti bez piljenja.

neer:

--- Citat: 3alfa3 - 16 Travanj, 2009, 00:23:48 ---Na elektrodi (centralnoj) se gleda samo gdje se nalazi bijeli prsten jer njegov polozaj upucuje na ispravan ili neispravan kut paljenja.
Porculan se gleda za smjesu i to samo ako je svjecica pravilne toplinske vrijednosti.

Zapravo, svjecica bi se morala staviti nova, izvoziti  na odredjenom otvoru gasa i onda prepiliti pa gledati gdje je smedji prsten na samom dnu porculana jer ga je tesko vidjeti bez piljenja.

--- Kraj citata ---
dok ga ne nastelas treba ti 82 svijecice  :toothy12:

Drnda:
ja mislim na onu elektrodu koja se nalazi iznad porculana, sto znaci ide sa ruba prema sredini, iste je boje kao porculan, a ona sredina metalna je sive boje, bas ono metalna boja, i to je 1-2 mm od vrha nje, ispod je sve smedje boje... treba li mi druga top. vrijednost..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju