Tehnički kutak > Tuning skutera
preporuka za setup due+ vs mhr replica
giannelli:
shvacam ja to, ali mene zanima dal cu ja osjetit taj izostanak zakrenutog paljenja, hoce mi zaribat radi toga sto nisam zakrenuo paljenje?
vpucko:
lol,,, teoretski ti zakreces paljenje,,, jer...
iskra ima svoju brzinu putovanja od bobine do svestice :) i sad ta brzina je jaaaakooo brza :) i pri ajmo rec 8t to sve lijepo funkcionira,,, znaci kad klip dodje u GMT (gornju mrtvu tocku,,, znaci kada se vise nemoze kretat prema glavi cilindra) ujedno u tom trenutku je najveca kompresija i u tom trenutku svestica baci iskru i zapali smjesu,,,
e sad pri npr. 13t rpm,,, to vise ne funkcionira tako,,, jer koliko god brzo putovala iskra ipak ovo je malo previse okretaja i onda je slijedece,,,
klip dodje u GMT, nesto prije toga pickup ocita i posalje iskru, klip dodje u GMT, no svestica ne baci iskru jer jos nije dosla do nje (zbog prebrzog kretanja klipa,,, previse rpm) i klip krene prema dolje, e u negdje na njegovom putu dolje iskra dodje do svestice i svestica zapali smjesu,,, znaci klip je vec krenu dolje znaci smanjena je kompresija i automatski manja snaga motora...
nadam se da sam pomogao :)
giannelli:
da, pomogao si, hvala.
giannelli:
zanima me kakav je metrakit sp2 kit u kombinacij s metrakit sp spuh? na SA pise da bi se dobro slagali.
kakve bi performanse naprema due+ sa yasuni c16 ili nardom bili?
slabije-jace..
dino gp1:
Slično kao due+ i c16, možda oko 1 ks razlike...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju