Tehnički kutak > Tuning skutera
Termometar za skuter
Tino22:
Dobra večer svima na forumu.Ovak, imam jedno blesavo pitanje:
dali se može ugraditi termometar koji mjeri temperaturu mašine na skuteru ???
Ako da, gdje se to može kupit u Zagrebu (može i polovno :icon_biggrin:) ???
HVALA :)
Mr J:
--- Citat: Tino22 - 11 Ožujak, 2007, 22:03:29 ---Dobra večer svima na forumu.Ovak, imam jedno blesavo pitanje:
dali se može ugraditi termometar koji mjeri temperaturu mašine na skuteru ???
Ako da, gdje se to može kupit u Zagrebu (može i polovno :icon_biggrin:) ???
HVALA :)
--- Kraj citata ---
Zracni skuteri ti to nemaju jer nema rashladne tekucine kojoj bi se mjerila temperatura...
Genesis051:
Jedino ako je Tino želio postavit mjerač temperature za blok mašine, koja je na zračno hlađenje... ali ni to nije jednostavno, jer onda to ne bi bio ovaj termometar, za mašine s hlađenjem tekućinom...imao bi skalu za više temp. vrijednosti..
(Mr. J. ja to samo onako, po logici... ispravi me ako griješim... :toothy3: :icon_scratch: :dontknow: )
Tino22:
Znam to.Postoje digitalni koji imaju sondu.Kao ovaj:
http://www.chipoteka.hr/www/zel.pl?tip=0&sifkat=330000&podkat=330330&search=termometar&refpass=
Dali bi se mogla ta žica produžiti tak da vrh žice zašarafim negdje na mašinu ???
Mr J:
--- Citat: Tino22 - 11 Ožujak, 2007, 23:04:49 ---Znam to.Postoje digitalni koji imaju sondu.Kao ovaj:
http://www.chipoteka.hr/www/zel.pl?tip=0&sifkat=330000&podkat=330330&search=termometar&refpass=
Dali bi se mogla ta žica produžiti tak da vrh žice zašarafim negdje na mašinu ???
--- Kraj citata ---
Tino... tebi bi trebao termometar preko 100°C jer je cilindar malo topliji od 70°C :sign020:
Uglavnom sumnjam da bi si mogao nesto takvo ugraditi jer to nema smisla za zracnjake...
Jedino ako ces u buducnosti kitati skuter onda se javi meni pa cemo ga iz zracnjaka pretvoriti u vodenjaka i imat ces i taj svoj termometar :D (ali opet, ja ti preporucam da to ostavis kako je)
Kod motora sa vodenim hladjenjem se mjeri temperatura vode...
npr. na italjet formuli (vodeno hladjenje) ima termometar do 120°C i kada meni radi skuter na leru temp je recimo 60°C (ide jedna zica na termoosjetnik koji se nalazi u glavi cilindra) i kada se ta zica odspoji temp padne na minimum, a kada ta zica dotakne glavu temp ode u crveno...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju