Tehnički kutak > Tuning skutera
Vivasity kvar
jmikulc5:
Ne baca iskru na svijecici, blombina u je u redu. Izgleda da sa paljenjem nesto nije u redu a posto to nisam do sada otvaro, molim za pomoc!! Na sto obratiti paznju i kojim redoslijedom ici?? :notworthy:
Doomsday:
Evo, tehnički nalci, pomozite čoviku, izgleda da ima volje sam malo šarafat po skutu, nije loše za naučit i uštedit na servisu, i bar znaš šta si napravija... :icon_biggrin:
A ako će naš dragi jmikulc5 prihvatit dobronamjerni savjet, bilo bi lipo da u svoj profil unese svoju lokaciju i što vozi, to bi pomoglo pogotovo kod savjeta u budućnosti... A nebi bilo loše da se malo i predstavi u kutku za nove članove... :icon_thumright:
http://www.mojskuter.com/forum/index.php?board=3.0
mrcina:
kako si ustanovio da ti ja blombina ok.
ajmo redom
1.blombina ok---kako si provjerio
2.blombina ok a kabl sa blombine koji ide na svječicu pa lulica na svječici---jesi provjerio
3.blombina ok kabl sa lulicom ok svječica nedaje iskru-----ajd sam zaključi svječica je pregorila promijeni
e kad ovo napraviš javi dali radi ako ne negine ti veči servis ali nevjerujem čim ti izlazi struja iz blombine(bobine ili cdi-a) onda je sa strujom ok ali nije sa ovim navedenim.
dakle provjeri kabl sa lulicom i svječicu.jako vjerujem da ti je svječica pregorila. a ako si mijenjao svječicu onda je kabl ili lulica.
Mr J:
Provjeri sve kablove...
Onda probaj direktno staviti kabel sa bobine na svjecicu, bez lulice...
mrcina:
mr j nemoj me ponavljat kaži nešto orginalno kao npr.
mr j promijeni diznu na svojoj lijevoj gefufni da nebuš imao proljev.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju