Općenito > Generalno o skuterima

titan - aluminij

(1/4) > >>

leofreak250:
ovako... zanima me kako prepoznati razliku između titan i aluminijskog auspuha?? :sad1:

jer koliko sam gledao po materijalu i boji su jako slični... a sada mene zanima jel ima kojih detalja u čemu se da primjetiti razlika... :icon_scratch:

znam da je titan kvalitetniji, ali se bojim toga da mi nebi slučajno podvalili aluminijski auspuh pod titan... ;D

Mr J:

--- Citat: leofreak250 - 28 Veljača, 2007, 23:46:52 ---ovako... zanima me kako prepoznati razliku između titan i aluminijskog auspuha?? :sad1:

jer koliko sam gledao po materijalu i boji su jako slični... a sada mene zanima jel ima kojih detalja u čemu se da primjetiti razlika... :icon_scratch:

znam da je titan kvalitetniji, ali se bojim toga da mi nebi slučajno podvalili aluminijski auspuh pod titan... ;D

--- Kraj citata ---

tvrdoca - titan je tvrdji.

a i po zvuku kada kucnes u njega sa necim metalnim...

btw jos nisam vidio aluminijski auspuh! granu i lonac da je od aluminija!

Taliste aluminija je na 660°C!

roby44:
i titan kosta ko zlato, tako da.... sumnjam ja u to da je aupuh od titana, mozda neki manji dio...
to je najcvrsci metal...mozda je presvucen titanom...

Doomsday:
Titan nije wonder metal... Ima svojih primjena, ali i ograničenja... Ako baš tražite čudotvorni metal, onda je to čelik...
Razmislite malo... Zavisno o toplinskom tretmanu (normaliziranju, kaljenju) može bit ili tvrd, ili čvrst, ili jak, što znači ili krt ili elsatičan ili plastičan... Sa minimalnim dodacima nekih drugih elemenata može bit nemagnetičan, otporan na hrđanje... Ma, nema jednog materijala koji može na taj način mjenjat svoju kristalnu strukturu i time svoja fizička svojstva... :glasses9:
I da, ja jesam sword freak... :laughing7:

roby44:
titan je do sad najskuplji metal, najvise prednosti ima u usporedbi s ostalima. ne koriste ga bezveze u space shutle-ima. a celik je pretezak. zamisli auspuh od celika, taj bi ti polomio blok,cilindar i sve nosace.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju