Općenito > Generalno o skuterima

Koji skuter (50ccm) do 5000 kn?

<< < (5/55) > >>

Doomsday:
Prema ZAKONU O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA:
"...
Članak 2.
...
36) »moped« je motorno vozilo s dva ili tri kotača čiji radni obujam motora nije veći od 50 cm3 i koje na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 50 km na sat,
37) »motocikl« je motorno vozilo s dva kotača, s bočnom prikolicom ili bez nje, i motorno vozilo na tri kotača – ako njegova masa nije veća od 400 kg,
..."
Sad, kako mopede sa brzinama ne mogu testirati na valjcima, ako ti nigdje u papirima nije deklarirana max. brzina, onda je i Mito 50 moped... Ako mu je negdje deklarirana brzina veća od 50 km/h, mora na veliku tablicu, i nije moped nego motocikl...
 :frajer:

melkiot:

--- Citat: Doomsday - 01 Ožujak, 2007, 11:10:31 ---Prema ZAKONU O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA:
"...
Članak 2.
...
36) »moped« je motorno vozilo s dva ili tri kotača čiji radni obujam motora nije veći od 50 cm3 i koje na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 50 km na sat,
37) »motocikl« je motorno vozilo s dva kotača, s bočnom prikolicom ili bez nje, i motorno vozilo na tri kotača – ako njegova masa nije veća od 400 kg,
..."
Sad, kako mopede sa brzinama ne mogu testirati na valjcima, ako ti nigdje u papirima nije deklarirana max. brzina, onda je i Mito 50 moped... Ako mu je negdje deklarirana brzina veća od 50 km/h, mora na veliku tablicu, i nije moped nego motocikl...
 :frajer:

--- Kraj citata ---

E,a koja je fora sa tomosima? pa tomos nema blokade,razvija brzine do 70km/h,a spada pod mopede...i novog tomosa kad kupis je moped,makar ide brze od 50....nikad nisam gledao papire od motora, tak da nemam pojma koliko brzina pise na tomosu....

Doomsday:
Mammamia... Pa čitaj... Ako u papirima nema ništa šta bi ga kačilo za veliku tablu, onda je moped... Ako ima, onda je motocikl... Za Tomos ne znam šta piše u papirima, ali znam šta piše u zakonu... :laughing7:

StreetRunner:
Što se tiče Cagive Mito 50 ovako:NETREBA ti A kategorija jer ti je dovoljna A1 kategorija(sam si reka da je to 50ccm) tako da to možeš odman zaključit.Za njega neznan kako ide tablica,ja mislin da mu ide velika tablica jer je to motocikl(99% sam siguran da mu ide velika).
Što se tiče Tomosa,on se deklarira kao moped odman iz tvornice a zašto pitaj njih,valjda oni misle da njihov moped od 50 ccm nemože razviti brzinu od 70km/h tako da ja neznan :dontknow: :glasses9: :frajer:

melkiot:

--- Citat: StreetRunner - 01 Ožujak, 2007, 13:59:36 ---Što se tiče Cagive Mito 50 ovako:NETREBA ti A kategorija jer ti je dovoljna A1 kategorija(sam si reka da je to 50ccm) tako da to možeš odman zaključit.Za njega neznan kako ide tablica,ja mislin da mu ide velika tablica jer je to motocikl(99% sam siguran da mu ide velika).
Što se tiče Tomosa,on se deklarira kao moped odman iz tvornice a zašto pitaj njih,valjda oni misle da njihov moped od 50 ccm nemože razviti brzinu od 70km/h tako da ja neznan :dontknow: :glasses9: :frajer:

--- Kraj citata ---

znaci,ja sam onom M kategorijom ( za mopede i skutere) nemogu vozit Mito 50? ma to me zanimalo....
pa sa A1 mozes vozit do 125ccm,ali ja nisam niti jednu A kategoriju polagao,ja imam samo B polozeno i s njom sam dobio M kategoriju,tj. ono za mopede...
a bas sam se poradovao da cu vozit "sportaka" od 50....
tomosa kad malo poslozis ide i preko 80 bez problema....treba BT50 kupiti i gotovo...valjda je to moped...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju