Tehnički kutak > Tuning skutera
Peugeot set up
ivanm:
Sugar, evo jedan savjet: ajde molim te ne odgovaraj više na moje postove.. stalno nešto osporavaš i kontriraš..
ako proizvođač boje kaže da postoji primer (podloga) za obojene metale (čitaj: cink, bakar, mesing, krom, aluminij, itd) onda valjda znaju da postoji i da su ga napravili sa nekom svrhom..
usput, probaj bakrenu ili aluminijsku cijev pofarbat s običnim lakom i kad se osuši, možeš boju noktom gulit, ali ako si je prethodno pošpricao primerom (može i onim za plastiku) neće se to događati..
slično je i sa drugim sličnim metalima..
bezveze si mi zaspammao topic sa nebitnim informacijama, ja pišem o svom projektu a ti pametuješ o bojama i hvališ se kak si se nafarbao felgi.. to me ne zanima..
farbaj i dalje a mene ostavi na miru..
btw, ozbiljan moderator može slobodno pobrisati nekoliko zadnjih postova poslije onih mojih slika jer imaju prizvuk prepucavanja..
hvala..
Mr J:
Sugar nisi u pravu!
Obojeni metali jesu bakar, aluminij... Aluminij je bio skuplji cak od zlata kada je bio pronadjen!
Uglavnom, njihovo zavarivanje je takodjer speceificno isto kao i njihovo farbanje zbog njihovog karakteristicnog sastava, i zastitnog sloja na povrsini (antikorozivni sloj)
ivanm:
hvala Mr.J.
inače riječ primer se u engleskom koristi za temeljni premaz općenito.. tako da je i obična temeljna boja primer, za željezo npr..
temeljna za plastiku je plastic primer, naravno postoji i za tzv. obojene metale..
@sugi: to što ti to ne koristiš i nisi za to čuo to ne znači da to ne postoji i da se ne koristi..
Mr J:
dobro, ne zelim da se nekakvi sukobi sada tu stvaraju, a i ne moraju svi sve znati, samo ono u sto ste sigurni to i recite a za druge stvari molim da se ne pisu sa takvom sigurnoscu (radije reci mislim da, cuo sam, itd... )
SlowRider:
Peace :angel5:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju