Tehnički kutak > Tuning skutera

Problemcic sa uljem iz getribe

<< < (3/4) > >>

AeRRox:
Evo jos jedno pitranje u vezi motornog ulja.

Preostalo mi je jos malo ulja u spremniku i lampica od ulja mi svijetli samo kad skuter ide, jer ulje ode nazad a senzor ostane bez ulja i tako sa vremenom lampica sve vise svijetli. Prvo je bila do 30, pa onda malo vise... pa sada svijetli skroz do 80.

Mene to zivcira, a trebao bih nadoliti TTS, a ne zelim stavljati to ulje jer uzasno smrdi ( kada si pjesak ili kad prodjes ponovno gdje si prosao prije 20-ak sec ).

Da li smijem nadoliti sa TTS-om neku full sintetiku. Naprimjer neki shell koji je full sintetic ili neki drugi, znaci da je degradacija ista.

I jos samo u vezi nadoljevanja ulja u rezervoar. Kazu da treba cepic ulja, a meni to djeluje jako jako malo, pa ja uvijek krknem 5 cepica i onda sam mirne duse.
Htio bih, da mi netko kaze koliki postotak da uljevam u rezervoar, ako pumpa ulja baca 1.5%, i koliko bih trebao ja. Tak da to proracunam i onda precizno uljevam. Inace spalio sam 2 litre ulja za jako malo vremena ( malo frendu u kriticnoj situaciji, malo u motorku, i tak nadje se... ;D )

E da, spalio sam i 2200km za manje od 6 mjeseci :laughing7:

Mr J:
Smijes staviti neko drugo ulje bez problema... A stavi oko 1% mjesavine, 1dcl na 10l benzina!

C.L.:

--- Citat: AeRRox - 19 Veljača, 2007, 10:28:53 ---Evo jos jedno pitranje u vezi motornog ulja.

Preostalo mi je jos malo ulja u spremniku i lampica od ulja mi svijetli samo kad skuter ide, jer ulje ode nazad a senzor ostane bez ulja i tako sa vremenom lampica sve vise svijetli. Prvo je bila do 30, pa onda malo vise... pa sada svijetli skroz do 80.

Mene to zivcira, a trebao bih nadoliti TTS, a ne zelim stavljati to ulje jer uzasno smrdi ( kada si pjesak ili kad prodjes ponovno gdje si prosao prije 20-ak sec ).

Da li smijem nadoliti sa TTS-om neku full sintetiku. Naprimjer neki shell koji je full sintetic ili neki drugi, znaci da je degradacija ista.

I jos samo u vezi nadoljevanja ulja u rezervoar. Kazu da treba cepic ulja, a meni to djeluje jako jako malo, pa ja uvijek krknem 5 cepica i onda sam mirne duse.
Htio bih, da mi netko kaze koliki postotak da uljevam u rezervoar, ako pumpa ulja baca 1.5%, i koliko bih trebao ja. Tak da to proracunam i onda precizno uljevam. Inace spalio sam 2 litre ulja za jako malo vremena ( malo frendu u kriticnoj situaciji, malo u motorku, i tak nadje se... ;D )

E da, spalio sam i 2200km za manje od 6 mjeseci :laughing7:

--- Kraj citata ---

Hm,ja nikad nisam imao problema sa TTS-om.Kad sam nakon prvih 1000 km išo ispuštat ulje izlazila je sve sama čađa,nakon toga sam stavio TTS i nakon skoro 5000 km išo sam ga ispuštat,a ulje je bilo potpuno zdravo-smrdilo nije nikad!

Sugar:
nemojte pretjerivati sa uljem,to gusi skuter i zacepljuje auspuh!sasvim dovoljno je dodati jos decilitar na deset litara

nemoj se igrati sa manjkom ulja u posudi,jer kad zacvika,iskesirat ces para i para za popravak,cim zablinka,natoci ulja

DUBrawa:
Ovo mmoje pitanej nema veze sa skuterom ali ima sa uljem. U svog crossera tomosa mc 80 bi trebo stavljat u getribu 10w30(tako piše u papirima). Ja sam stavio 10w40 ulje za auto. Znam da inače motor radi ulja nemože jebat ali ćim sam stavio ulje i išo krug u getribi enšto lupka i zvecka . Zašto???????? baš je iritantno

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju