Ostalo > Razne offtopic teme :)
Kompresor zraka - preporuke
duje87:
--- Citat: b_l_a_c_k - 12 Travanj, 2013, 23:46:19 ---Kao što kaže 3alfa3 bitna je mjerna šipka ili prozorčić za kontrolu nivoa. Ja se nikada nisam držao zapreminskih savjeta, npr ulij 0.7 litara itd. Bitno je naći ravan teren i po mjernoj šipci dosipati ulje.
Ja imam 25-litarski kompresor i na njemu piše da ide 15W-40 ulje. Neko je već rekao da su ulja za auto čak i kvalitetnija, zamislite dizela koji se vrti na max 4-5 hiljada obrtaja i gdje klipovi nabijaju pritisak od 25-30 bara, plus veća je temperatura...
Ipak ako u service manualu piše da se toči baš ulje za kompresor, onda tako mora i biti, jer nije bezveze tako propisano.
Ako nekoga baš zanima... :toothy11:
http://www.maziva.org/index.php?option=com_content&view=article&id=85&Itemid=83
Obratite pažnju na kolonu za srednje uslove rada gdje piše da se mogu upotrebljavati i motorna ulja.
--- Kraj citata ---
stavia san ja taj link na stranicu prije.. u svakon slucaju pise da ulje mora bit monogradno u najgoren slucaju i to je za povremeno koristenje kompresora.
stark1:
--- Citat: 3alfa3 - 12 Travanj, 2013, 19:39:23 ---Ako je za par dana na nuli, onda tako pusta da se to mora cut.
Jel drzis i crijevo pristekano i pod tlakom?
Sent from my HTC One X
--- Kraj citata ---
da,sve pristekano,i pod tlakom je crijevo
ziloryder:
Moze ko rec, zasto sprica zna je#avat puse samo zrak boje nema nigdje :toothy12:
E i da, planiram sam sebi ofarbat plastike, Recite mi onaj 2K utvrdjivac koliko ga ide na koju mjeru itd? i imam isto bezbojni lak za u kompresor, oko njega netreba nista kemijat? samo ulijes i pospricas ako se ne varam??
b_l_a_c_k:
Ako je kakva jeftina iz trgovačkih centara, malo kada pritisneš puše samo zrak, probaj malo jače pritisnuti i trebalo bi da ide i boja. :toothy11:
555550:
pozdrav
jel može neka preporuka za kompresor do 1500 kn
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju